Sluit deze nakoersenpagina af en ga terug naar Homepage  


Grasbanen 2017 ! 

 

Eerste start om 13:30

Sterk bezette Kermiskoersen in Joure

Laatste grasmeeting van het seizoen belooft veel spektakel

Trio Poolgaranties van € 5.000 op maar liefst 5 koersen!

 

Door: Geert Sprik


Koers 1 (1975m-2000m bandenstart) Trio Poolgarantie € 5.000

Geertkeuze:
1) 7. Dawson City Jewel

2) 5. Farouche Meadow
3) 6. Gerko Steenwijk
Outsider: 4. Genesis Twiko

Toelichting:

Een open aangelegenheid deze eerste van de middag. Of is Dawson City Jewel net zo goed als op 7 juli?? Toen won hij met een enorme voorsprong in Joure.
Moet nu wel meters goed maken, wat in een beginnerskoers natuurlijk niet een makkelijke opgave is. Farouche Meadow is in goeden doen.
Lijkt samen met Genesis Twiko de gevaarlijkste klant, alhoewel de overige drie paarden uit het eerste band ook zeker niet kansloos zijn. Gerko Steenwijk begon zijn carričre met veel galopsprongen maar doet het nu steeds goed.

 


Koers 2 (1975m-2000m bandenstart) 1e serie

Geertkeuze:
1) 6. Eliot Charisma

2) 7. Golden Avenue
3) 5. Bachelor Kingly
Outsiders: 1. Foppe H Twietel en 4. Fernando Meadow

Toelichting:

Eliot Charisma was in Alkmaar fenomenaal en is in erg goede vorm. Als er niet teveel tegenzit, heb ik hem hoger zitten dan Golden Avenue die dit seizoen een perfecte score van 3 uit 3 kende in Emmeloord.
Bachelor Kingly treft het hier met het eerste band. Kan hard beginnen en dat lang volhouden. Is op papier echter niet opgewassen bij de twee kanonnen uit het tweede band.
Foppe H Twietel heeft dit seizoen goede dingen laten zien op het gras en zou hier een mooi parcours moeten kunnen krijgen. Fernando Meadow toonde in Groningen zijn ware gezicht weer eens.
Dit ligt hem iets minder maar hij kan een hoog tempo aan en kan desnoods ook het nodige zelf doen.

 

Koers 3 (1975m-2000m bandenstart) 2e serie Trio Poolgarantie € 5.000

Geertkeuze:
1) 2. Banter Boy
2) 4. C’est Ca

3) 8. Discovery’s Wish
Outsiders: 1. Gigolo en 3. Eagle Transs R

Toelichting:

Banter Boy gaf in Alkmaar Durk M Boko knap partij. Dat was een sterk optreden. Zal hier af moeten rekenen met grasbaanspecialist C’est Ca die in Drensteinfurt twee keer won, maar ook in Groningen sterk liep.
Discovery’s Wish won nog maar 1 keer dit seizoen. Verbetert wel per start. Gigolo en Eagle Transs R zijn leuke outsiders. Eerstgenoemde won op 30 juli in Groningen, maar was daarna minder fortuinlijk.
Eagle Transs R heeft nog een nagekomen verrichting uit Dinslaken. Daar werd hij derde in een heel sterk bezette PMU-koers. Heeft echter tot nu toe een dramatisch seizoen.Koers 4 (2475m-2500m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 4. Shake Hands

2) 1. Eyegloss
3) 2. Fishermans Pride
Outsider: 8. Fleur Europoort

Toelichting

Shake Hands en Eyegloss gaan het hier vermoedelijk onderling uitvechten. De afstand van 2500 meter zou wel eens in het voordeel van Shake Hands kunnen zijn.
Fishermans Pride was op 7 juli tweede in Joure. Is echter niet de makkelijkste. Fleur Europoort was dé verrassing van Alkmaar. Het tweede band is hier echter een groot nadeel.


Koers 5 (1975m-2000m bandenstart) Trio Poolgarantie € 5.000

Geertkeuze:
1) 5. Fakir Oldeson
2) 1. Broer van Bremen

3) 6. Dylan Meadow
Outsiders: 7. Dyanne Cunera en 9. Axel Cartouche

Toelichting:

Fakir Oldeson won de veelbesproken Gouden Swipe. Treft hier weer Broer van Bremen die na de successen in Aduard het wel steeds goed deed, maar toch niet meer zo overtuigend koerste.
Voor de plaatsen is de strijd zeer open. Dylan Meadow gaat graag aan kop, dat zal hier niet gaan. Cashflow is trouw en kan goed finishen. Axel Cartouche was zeer goed in Drensteinfurt.
Dyanne Cunera won in Aduard en Cause I Do loopt onopvallend sterke koersen.Koers 6 (1609m start op de vlag)

Geertkeuze:
1) 4. Ghislaine

2) 8. Fleur Swagerman
3) 3. Final Magic
Outsider: 5. Sara Blue Lobell

Toelichting:

Als Fleur Swagerman het eerste gelid had gehad was zij de duidelijk favoriet geweest. Nu wordt het een lastig karwei, want als Ghislaine in dezelfde vorm verkeert als in juli, wordt het lastig om de merrie van Marcel Hauber te kloppen.
Final Magic doet het goed voor zijn nieuwe trainer en heeft met nummer 3 een goede positie aan de start. Sara Blue Lobell is de keuze van de rest.Koers 7 (3475m-3500m-3525m bandenstart) Trio Poolgarantie € 5.000


Geertkeuze:
1) 5. Come on Scott

2) 4. Adelaar
3) 12. Quito Besnot
Outsiders: 1. Doc Holiday en 3. Bruno Lanzarote

Toelichting:

Come on Scott is werkelijk in topvorm. Tip van de dag. Adelaar won verrassend de 4,5 kilometer van Alkmaar. Houdt van de lange afstand. Quito Besnot was in Drachten en Hilversum beresterk. Daarna was het een pak minder.
Doc Holiday won met deze rijdster in Emmeloord. Liet toen een sterk eindschot zien. Bruno Lanzarote liep een gode koers in de 4,5 kilometer van Alkmaar.Koers 8 (1975m-2000m bandenstart)

Dit is een finale. De eerste vijf aankomenden van de koersen 2 en 3 starten in deze koers.Koers 9 (1975m-2000m bandenstart) Trio Poolgarantie € 5.000

Geertkeuze:

1) 3. Blue Diamond As
2) 1. Donder Frejo
3) 8. Comtesse the Best
Outsiders: 5. Cereste, 6. Burney Boshoeve en 10. Dreamline Promise

Toelichting:

Verraderlijk koersje. Blue Diamond As is het snelste paard van de koers. Heeft echter geen ervaring op gras. Zou als kortebaner meteen vooraan moeten komen te liggen.
Donder Frejo en Cereste mogen vooraan beginnen en zijn wél bewezen kortebaners. Comtesse the best is een interessante deelnemer met Fred Handelaar. Burney Boshoeve was vierde op 7 juli. Moet net als Dreamline Promise van achteren komen.


 

Koers 10 (1975m-2000m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 4. Gently Boko
2) 10. Giel van Camstra
3) 8. Going To The Run
Outsiders: 5. Exigent Meadow en 9. El Nina Frejo

Toelichting:

Gently Boko en Exigent Meadow kwamen elkaar op 7 juli ook tegen. Gently Boko bleef toen Exigent Eeadow duidelijk voor. De merrie van stal van der Zwaan werd afgelopen woensdag bovendien nog tweede op de kortebaan van Roden.
Giel van Camstra had in die koers op 7 juli even de kop, maar sprong in de linkerbocht weg. Going To The Run was drie keer de beste in Hooksiel. Hier is de tegenstand toch een stukje sterker. El Nina Frejo is in erg goede vorm.Veel plezier en succes met uw weddenschappen!Uitslagen Leek woensdag 30 augustus 2017

 


Koersen helaas afgelast na ernstige valpartij in tweede koers

Dawson City Jewel wint enige koers die wel doorgang vond

 


 

Prognoses voor Leek woensdag 30 augustus 2017

Eerste start om 16:00

Amateurs en amatrices staan centraal in strijd om Leekster Tak

Door: Geert Sprik

 

Koers 1 (2200m-2225m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 5. Dawson City Jewel

2) 4. Farouche Meadow
3) 2. Grade VS
Outsider: 6. Gerko Steenwijk

Toelichting:

Dawson City Jewel heeft hier een mooie uitganspositie. De krappe bochten van Leek zouden hem wel moeten passen. Bij Farouche Meadow en Grade VS is dat maar de vraag. Ze liepen op Emmeloord goede koersen.
Vanuit het tweede band lijkt Gerko Steenwijk de grootste kanshebber. Een waarschuwing voor Franciska HPK die de laatste keer een aanval opende op de uiteindelijke winnaar, maar daarbij in de fout ging.


Koers 2 (2200m-2225m bandenstart) 1e serie Trio Poolgarantie € 1.500

Geertkeuze:
1) 2. Eliot Charisma

2) 3. Bachelor Kingly
3) 4. Diamond Twigs
Outsiders: 5. Elma WT, 7. Donder Frejo en 10. Cereste

Toelichting:

Dit is de eerste serie voor kwalificatie voor de finale (8e koers).
Eliot Charisma was weergaloos in Alkmaar. Een logische keuze. Bachelor Kingly was in Emmeloord weer ijzersterk. Zal hier van kop af willen dicteren. Diamond Twigs heeft een mooie positie in het eerste gelid. Zal net als in Joure snel de binnenkant willen bereiken.
Liep toen hard in op Bachelor Kingly in de laatste meters. Donder Frejo won vorig jaar een serie van de Leekster Tak. Had toen echter wel het geluk dat twee combinaties die voor hem eindigden werden gediskwalificeerd.
Cereste liep sterk in Hooksiel en Drensteinfurt en zal zich minimaal voor de finale willen plaatsen. Elma WT heeft nog net het eerste gelid.

Triotip: 2-3-Alle en 3-2-Alle

 

 

Koers 3 (2200-2225m bandenstart) 2e serie

Geertkeuze:
1) 2. Broer van Bremen
2) 1. Burney Boshoeve

3) 5. Creme dela Creme
Outsider: 8. Dyanne Cunera

Toelichting:

Dit is de tweede serie voor kwalificatie voor de finale (8e koers). Broer van Bremen en Burney Boshoeve hebben de beste nummers en de beste kansen in deze mooie koers. Laatstgenoemde won vorig jaar met Hilda Hofstra, maar werd uitgeschakeld wegens hinderen.
Nu rijdt Hilda Broer van Bremen. Broer van Bremen bleef Burney Boshoeve in Joure duidelijk voor dus de favoriet hebben we gauw gevonden. Creme dela Creme won vorig jaar in Leek. Dit grasseizoen wil het nog niet echt vlotten.
Dyanne Cunera ging in Drensteinfurt wat te hard onderweg. Dat brak haar in de slotfase op.


Koers 4 (2200-2225m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 5. Shake Hands

2) 6. Eyegloss
3) 1. Evian Scott
Outsiders: 4. El Nina Frejo, 7. Giel van Camstra en 8. Danie ter Sype

Toelichting

Shake Hands kreeg in Emmeloord de hele weg het buitenste spoor voor de kiezen. Werd op de finish nog net voorbij gestoken door Eyegloss. Dat was een wereldprestatie.
Krijgt hier een voorgift van 25 meter op Eyegloss omdat hij precies € 25 minder verdiend heeft dan zijn concurrent!!! Dat helpt natuurlijk. Evian Scott is de keus voor plek 3, maar er zijn meerdere paarden in deze koers die daarvoor in aanmerking komen.Koers 5 (2200-2225m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 3. Come on Scott
2) 7. Quito Besnot

3) 1. Axel Cartouche
Outsider: 2. Beautheun Lion

Toelichting:

Come on Scott had geen partij in Emmeloord. Dit is echter Leek, en dan wordt het verhaal wat anders. Quito Besnot is in zijn beste doen een bulldozer die zo een heel veld zijn wil oplegt. Axel Cartouche bevestigde in Drensteinfurt zijn goede optreden van Emmeloord.
Met een zuinig parkoers is er veel mogelijk. Beautheun Lion kwam in Emmeloord niet uit de achterhoede weg. Liep wel weer goed in Drensteinfurt en heeft nu de steun van Dicky Hof die goed met de ruin van Beene Dijkstra overweg kan.


Koers 6 (2200-2225m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 5. Ghislaine

2) 2. Foppe H Twietel
3) 3. Final Magic
Outsider: 6. Enrico Star

Toelichting:

Ghislaine was niet in orde de laatste keer. Daarvoor imponeerde ze tweemaal. Foppe H Twietel is de eerste uitdager. Won vorig jaar sterk van kop af. Dat recept zou nu weer toegepast kunnen worden. Final Magic liep goed in Groningen. Trainer Jeroen Offeringa heeft vorm!
Enrico Star heeft betere seizoenen gekend. Staat weleens zwaarder.Koers 7 (2200-2225m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 7. Cooper Star
2) 4. Elma Alki
3) 5. Angie Meadow
Outsiders: 2. Fleur Europoort, 3. Bingo Ricardo en 10. Paycheck

Toelichting:

Cooper Star houdt van de montékoersen. Won in Groningen tweemaal met grote voorsprong. Elma Alki is het grote gevaar van onze favoriet. De vosmerrie zal hier van kop af naar huis willen denderen. Voor de derde plaats is er veel mogelijk.
Angie Meadow won vorig jaar de montékoers in Leek en mag niet onderschat worden. Fleur Europoort debuteert onder het zadel. Interessant! Ook Bingo Ricardo en Paycheck hebben genoeg klasse voor een trioklassering.Koers 8 (2200-2225m bandenstart)

Dit is de finale van de Leekster Tak. De eerste vijf aankomenden van de koersen twee en drie plaatsen zich hiervoor.Koers 9 (2800m-2825m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 2. Fakir Oldeson
2) 6. Discovery's Wish
3) 5. Banter Boy
Outsider: 7. Billy du Vivier

Toelichting:

Tegen Fakir Oldeson was in Emmeloord geen kruid gewassen. Zal hier het zelfde recept van "kop nemen en niet meer af staan" willen volgen. Discovery's Wish had een moeizame start van het seizoen maar begint nu op stoom te komen.
Banter Boy is al tijden in goede vorm. Krijgt meters voor. Die krijgt Billy du Vivier niet, maar ik ben de sterke overwinning op 7 juli in Joure zeker nog niet vergeten!


Veel plezier en succes met uw weddenschappen!

 


 

Uitslagen Emmeloord woensdag 16 augustus 2017


Eyegloss en Golden Avenue maken hun trilogie compleet: ze scoren 3 uit 3 in 2017 in Emmeloord!

Trainer Bas Crebas trippelt middels Everglide Rapida, Golden Avenue en Come On Scott

Ook Rob de Vlieger doet het goed. Hij wint van kop af met Fakir Oldeson en Dylan Meadow

Eva Hallinck en Farouche Meadow verrassen met een sterke zege

El Nina Frejo wint de eerste koers uit haar loopbaan!

Velten Moon River stelt niet teleur en wint als favoriet

 

Uitslagen draf- en rensport

Emmeloord

16-8-2017

Eerste koers, 2080 m:

1e

5

El Nina Frejo

P. van Ooijen

1.22,7

2e

8

Giel van Camstra

3e

10

Danie ter Sype

4e

9

Fishermans Pride

Niet gestart: 3 Eva Attack

Winnend 8,00 Pl. 2,10 4,00 3,70

Duo 50,30

Trio 660,00

Kwartet -

Tweede koers, 2080 m:

1e

7

Velten Moon River

H. Ebbinge

1.25,7

2e

8

Evian Scott

3e

3

Gigi

4e

6

Deerne BZ

Niet gestart:

Winnend 3,20 Pl. 1,40 1,30 2,00

Duo 5,50

Trio 22,40

Kwartet -

Derde koers, 2080 m:

1e

3

Eyegloss

J.P. Kloppenburg

1.24,1

2e

4

Shake Hands

3e

10

Borka Ling

4e

5

Foppe H Twietel

Niet gestart:

Winnend 3,30 Pl. 1,50 1,50 4,50

Duo 9,00

Trio 275,70

Kwartet -

Vierde koers, 2080 m:

1e

5

Eva Hallinck

M. Brouwer

1.22,4

2e

4

Sara Blue Lobell

3e

11

Capital C

4e

3

Fleur Europoort

Niet gestart: 2 King Bantam M 7 Eagle Meerswal 9 Tessa

Winnend 8,90 Pl. 2,90 4,10 4,00

Duo 142,80

Trio jackpot

Kwartet -

Vijfde koers, 2080 m:

1e

3

Everglide Rapida

F.L. Handelaar

1.20,8

2e

6

Bizar Zandbergen

3e

2

Broer van Bremen

4e

1

Donder Frejo

Niet gestart: 5 Doc Holiday

Winnend 1,50 Pl. 1,20 1,30 1,30

Duo 5,90

Trio 17,10

Kwartet -

Zesde koers, 2080 m:

1e

1

Golden Avenue

D. Minnema

1.20,7

2e

2

Bachelor Kingly

2e

9

Dreamline Promise

4e

5

Elma WT

Niet gestart:

Winnend 4,50 Pl. 1,40 2,50 1,50

Duo (1/2) 8,60

Trio (1/2/9) 60,20

Kwartet -

Duo (1/9) 6,00

Trio (1/9/2) 50,00

Zevende koers, 2080 m:

1e

2

Farouche Meadow

L. de Vries

1.24,2

2e

8

Flair Lady DF

3e

1

Grade VS

4e

7

Dawson City Jewel

Niet gestart: 5 Genesis Twiko

Winnend 12,50 Pl. 2,60 2,00 2,70

Duo 62,90

Trio 311,40

Kwartet -

Achtste koers, 3100 m:

1e

1

Fakir Oldeson

R.T. de Vlieger

1.21,1

2e

2

Adelaar

3e

4

Discovery's Wish

4e

6

Brazil Elegance

Niet gestart: 9 Ciske de Rat

Winnend 6,50 Pl. 1,40 1,90 1,90

Duo 45,10

Trio 182,70

Kwartet -

Negende koers, 2080 m:

1e

3

Dylan Meadow

R.T. de Vlieger

1.21,7

2e

7

Cha Cha Cha

3e

4

Axel Cartouche

4e

6

Banter Boy

Niet gestart:

Winnend 18,80 Pl. 5,00 2,50 5,00

Duo 86,90

Trio 1027,60

Kwartet -

Tiende koers, 2080 m:

1e

6

Come on Scott

D. Minnema

1.21,6

2e

7

Panama Diamant

3e

4

Bad Boy de Chenu

4e

5

Andrea Swagerman

Niet gestart:

Winnend 2,20 Pl. 1,10 1,20 1,30

Duo 7,00

Trio 16,50

Kwartet -

Totalisatoromzet: 50.510

 

 


Prognoses voor Emmeloord woensdag 16 augustus 2017

Eerste start om 17:00

Uitstekend bezette koersen tijdens de laatste meeting van Emmeloord


Trio Poolgarantie van € 2.500 op de eerste koers!

Door: Geert Sprik


Koers 1 (2080m-2105m bandenstart) Trio Poolgarantie € 2.500

Geertkeuze:
1) 7. Call Him George

2) 10. Danie ter Sype
3) 2. Hurricane BB
Outsiders: 5. El Nina Frejo en 8. Giel van Camstra

Toelichting:

Open koers. Call Him George won vrijdag nog een PMU-koers in Hamburg. Is qua klasse de beste van het stel. Danie ter Sype is een goed graspaard.
Hurricane BB had de laatste keer lang de kop op Emmeloord, maar werd uiteindelijk toch duidelijk geklopt.
El Nina Frejo is vrijwel altijd in het geld. Giel van Camstra was de eerste weken van het grasseizoen erg sterk.

 

Koers 2 (2080m-2105m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 8. Evian Scott

2) 7. Velten Moon River
3) 4. Heartful's Dream
Outsider: 5. Cher Gracieux

Toelichting:

Evian Scott is een logische keus. Moet nu echter meters geven. Dat moet Velten Moon River ook. Liep prima op Duindigt de laatste keer.
Heartful's Dream kwam de laatste keer dreigend opzetten in de slotmeters, maar sprong zomaar weg. Was op Joure al tweede. Cher Gracieux is er steeds bij en heeft nu een mooi plekje in het eerste band.

Koers 3 (2080m-2105m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 4. Shake Hands

2) 5. Foppe H Twietel
3) 3. Eyegloss
Outsider: 2. Exigent Meadow

Toelichting:

Leuke koers. Shake Hands heeft een grote motor. Kan zelf het nodige doen. Liet een puike eindsprint zien op Alkmaar. Foppe H Twietel wist op 19 juli eindelijk eens te winnen. Dat was zeer verdiend na de goede prestaties van de laatste tijd.
Eyegloss is ook een kandidaat voor de zege. Won haar twee eerdere starts in Emmeloord en kan hier een unieke trippel pakken. Exigent Meadow kan goed beginnen.


Koers 4 (2080-2105m-2130m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 1. Ghislaine
2) 3. Fleur Europoort

3) 12. Einstein
Outsiders: 8. Fernando Meadow en 6. Enrico Star

Toelichting:

Ghislaine is een mooie verschijning en bovendien erg snel. Ging de laatste keer op Emmeloord als een grootvorst en is de duidelijk favoriet. Fleur Europoort won ook op die dag en mag net als de favoriet vooraan beginnen.
Einstein finishte op 19 juli als een raket. Moet nu maar liefst 50 meter geven en dat lijkt, zeker ten opzichte van de favoriet, te veel. Fernando Meadow bleef de laatste keer vlak en dat leverde meteen weer een trioklassering op. Enrico Star is komende.


Koers 5 (2080m-2105m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 3. Everglide Rapia
2) 2. Broer van Bremen

3) 6. Bizar Zandbergen
Outsider: 5. Doc Holiday

Toelichting:

Everglide Rapida weet na al die tweede plaatsen eindelijk wat winnen is. Is in bloedvorm. Broer van Bremen en Hilda Hofstra zijn een goede combinatie. In Aduard wisten ze Everglide Rapida tweemaal te kloppen.
Deze twee paarden staan,zeker met hun positie in het eerste band, net boven de rest. Bizar Zandbergen was op de sintels van Duindigt heel erg snel. Wordt hier gereden door dezelfde topamatrice.
Doc Holiday verraste vriend en vijand op 19 juli met een vernietigend eindschot. De overige paarden zijn zeker niet kansloos voor een trioklassering. Mooiste koers van de dag!


Koers 6 (2080m-2105m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 8. Candy Boko
2) 1. Golden Avenue

3) 2. Bachelor Kingly
Outsider: 3. Gigolo

Toelichting:

Candy Boko zal waarschijnlijk vroeg naar het front worden gestuurd. Op Groningen was ze weer ouderwets. Golden Avenue was die dag groot favoriet, maar redde het niet. Bachelor Kingly was van start af foutief op 19 juli.
Was eerder ijzersterk op de kleinere grasbanen. Gigolo won zijn eerste start voor zijn nieuwe trainer Jeroen Offeringa. Het is even afwachten of hij op het gras ook uit de voeten kan.Koers 7 (2080m-2105m-2130m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 7. Dawson City Jewel
2) 6. Gerko Steenwijk

3) 3. Fantastic Well
Outsiders: 1. Grade VS, 4. Garfagna Toscana en 5. Genesis Twiko

Toelichting:

Dawson City Jewel was in Joure fenomenaal. Tip van de dag. Ook Gerko Steenwijk heeft het tweede band. Won op 19 juli een rommelige koers. Fantastic Well ontwikkelt zich goed en zou moeten kunnen profiteren van de voorgift.
Grade VS sprong op 19 juli, maar liet in het vervolg veel snelheid zien. Bij haar mislukte koers in Groningen was ze niet te houden en ging ze helemaal op een hoop. Garfagna Toscana was knap tweede achter de goede starter Genesis Twiko.


Koers 8 (3100m-3125m-3150m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 8. Ballantine V
2) 6. Brazil Elegance
3) 1. Fakir Oldeson
Outsiders: 2. Adelaar, 9. Ciske de Rat en 10. Yonker Fanatic

Toelichting:

Ballantine V is de attractie van de koers. Won een premiumkoers in Mons. Brazil Elegance was tweemaal de beste op het gras van Duindigt. Fakir Oldeson won de Gouden Swipe. Staat hier zwaar.
Adelaar houdt van de piste in Emmeloord. Liep de laatste keer goed. Ciske de Rat won in Alkmaar verrassend haar eerste koers voor haar nieuwe eigenaar.Koers 9 (2080m-2105m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 6. Banter Boy
2) 8. Dream of Renka
3) 3. Dylan Meadow
Outsider: 9. Cuby Baldwin

Toelichting:

Dream of Renka en Banter Boy zijn de paarden van de koers. Eerstgenoemde is in zijn beste doen een maatje te groot voor het veld, maar de laatste paar verrichtingen waren niet al te best.
Banter Boy is daarentegen in topvorm. Was op 19 juli ijzersterk. Dylan Meadow treft het met en plekje in het eerste band. Cuby Baldwin staat er op winsom mooi in.


Koers 10 (2080m-2105m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 6. Come on Scott
2) 4. Bad Boy de Chenu
3) 5. Andrea Swagerman
Outsider: 7. Panama Diamant

Toelichting:

Come on Scott liep de laatste keer goed in een sterker veld. Bad Boy de Chenu doet het goed in Wolvega. Het gras is natuurlijk een hele andere discipline. Andrea Swagerman hield het de laatste keer goed vol aan kop.
Panama Diamant is vanuit het tweede band de interessantste deelnemer. Was tweede achter Brazil Elegance op het gras van Duindigt.


Veel plezier en succes met uw weddenschappen!

 


 

Uitslagen Emmeloord woensdag 19 juli 2017Catchdriver Ruud Pools wint met Genesis Twiko en Evian Scott voor trainer Kurt Roeges

Bas Crebas wint met Golden Avenue en Everglide Rapida

Danny Den Dubbelden rijdt met Ghislaine en Banter Boy twee hele slimme ritten en beleeft een topdag

Ook trainer Bryan Vader zet zijn goede vorm voort. Hij wint met Foppe H Twietel en Fleur Europoort

Verder zeges voor Eyegloss, Gerko Steenwijk en de enorm finishende Doc Holiday

 

Uitslagen

Emmeloord

19-7-2017

Eerste koers, 2080 m:

1e

7

Genesis Twiko

R.L. Pools

1.24,7

2e

8

Garfagna Toscana

3e

6

Gigi

4e

10

Cher Gracieux

Niet gestart:

Winnend 5,80 Pl. 1,90 4,10 3,40

Duo 89,10

Trio JP

Kwartet nvt

Tweede koers, 2080 m:

1e

7

Foppe H Twietel

T.H. Kooyman

1.25,6

2e

2

Hurricane BB

3e

1

Going To The Run

4e

3

Esmee du Mer

Niet gestart:

Winnend 5,20 Pl. 1,40 2,10 2,00

Duo 28,90

Trio 228,90

Kwartet nvt

Derde koers, 2080 m:

1e

2

Evian Scott

R.L. Pools

1.22,6

2e

4

Danielle Hallinck

3e

6

Francisca HPK

4e

7

Eline DZ

Niet gestart: 8 Elias DF

Winnend 4,50 Pl. 1,60 1,80 2,40

Duo 30,00

Trio 252,20

Kwartet nvt

Vierde koers, 2080 m:

1e

2

Golden Avenue

F.L. Handelaar

1.20,1

2e

4

Diamond Twigs

3e

10

Bruyere Lotoise

4e

8

Creme dela Creme

Niet gestart:

Winnend 1,60 Pl. 1,10 1,50 1,50

Duo 3,90

Trio 25,50

Kwartet nvt

Vijfde koers, 2080 m:

1e

2

Fleur Europoort

N. Jongejans

1.24,6

2e

8

Einstein

3e

7

Capital C

4e

1

Fishermans Pride

Niet gestart:

Winnend 8,10 Pl. 2,00 2,50 1,90

Duo 96,60

Trio 539,80

Kwartet nvt

Zesde koers, 2080 m:

1e

1

Eyegloss

J.P. Kloppenburg

1.21,4

2e

8

Fleur Swagerman

3e

4

Eagle Meerswal

4e

2

Exigent Meadow

Niet gestart:

Winnend 2,60 Pl. 1,90 3,20 1,90

Duo 18,50

Trio 93,00

Kwartet nvt

Zevende koers, 2080 m:

1e

2

Everglide Rapida

M. Brouwer

1.19,7

2e

3

Broer van Bremen

3e

4

Dyanne Cunera

4e

7

Colonel Newport

Niet gestart: 11 Beat It

Winnend 2,60 Pl. 1,30 1,40 2,00

Duo 5,30

Trio 13,40

Kwartet nvt

Achtste koers, 2080 m:

1e

1

Ghislaine

D. den Dubbelden

1.22,6

2e

6

Elma WT

3e

2

Enrico Star

4e

3

Sara Blue Lobell

Niet gestart:

Winnend 3,10 Pl. 1,80 3,80 2,30

Duo 36,30

Trio 293,70

Kwartet nvt

Negende koers, 3100 m:

1e

1

Doc Holiday

Mw. B. Sprengers

1.20,5

2e

5

C'est Ca

3e

6

Adelaar

4e

9

Cuby Baldwin

Niet gestart: 10 Unique de Bellen

Winnend 23,90 Pl. 4,90 1,70 3,30

Duo 143,00

Trio JP

Kwartet nvt

Tiende koers, 2080 m:

1e

7

Gerko Steenwijk

A. Bakker

1.21,6

2e

5

Cyloo d'Erpion

3e

8

Fantastic Well

4e

9

Doutsen

Niet gestart: 1 Lola Barosso

Winnend 3,30 Pl. 1,70 6,40 2,40

Duo 97,40

Trio 1165,80

Kwartet nvt

Elfde koers, 2080 m:

1e

2

Banter Boy

D. den Dubbelden

1.19,9

2e

4

Come on Scott

3e

3

Andrea Swagerman

4e

1

Iron Migliore

Niet gestart:

Winnend 6,10 Pl. 1,70 1,60 3,80

Duo 30,30

Trio 228,70

Kwartet nvt

Totalisatoromzet: €46.008,5

 

 
Prognoses voor Emmeloord woensdag 19 juli 2017

br
Eerste start om 17:00
br


br
Bas Crebas levert veel favorieten op zijn thuisbaan
Trio Poolgarantie van € 2.500 op de eerste koers!

Door: Geert Sprik

br
br
br Koers 1 (2080m-2105m bandenstart) Trio Poolgarantie € 2.500
br
Geertkeuze: 1) 9. Fedor DZ 2) 10. Cher Gracieux 3) 1. Daisy du Chef Outsiders 5. Habanos Bianco en 7. Genesis Twiko
br
Toelichting: Cher Gracieux had de laatste twee keer ook het tweede band. Op Joure maakte hij een fout onderweg en werd nog derde. Dat was overigens ver achter de winnaar. Fedor DZ liep de laatste keer zijn record op Duindigt. Lijkt een stukje sneller dan zijn tegenstanders en is dan ook de favoriet.
Dbr du Chef liep een goede kwalificatie en mag vooraan beginnen. Dat mag Habanos Bianco ook. Genesis Twiko was twee keer derde op het gras.Daisy du Chef liep een goede kwalificatie en mag vooraan beginnen. Dat mag Habanos Bianco ook. Genesis Twiko was twee keer derde op het gras.
br
Triotip: 9-10-Alle en 9-Alle-10
br
br
Koers 2 (2080m-2105m bandenstart)
Geertkeuze:
1) 5. Shake Hands
2) 7. Foppe H Twietel
3) 4. George Baldwin
Outsider: 1. Going To The Run

br
Toelichting: Shake Hands was de laatste keer op Duindigt een openbaring. Kwam als een vliegtuig af in een zeer sterk veld. Foppe H Twietel komt uit de goed presterende stal van Bryan Vader. Deed het steeds prima op gras. George Baldwin is ook in prima vorm, maar het gras is voor hem nieuw. Going To The Run won in Drachten, maar de starts daarna waren niet overtuigend.
 
 
Koers 3 (2080m-2105m bandenstart) Koers 3 (2080m-2105m bandenstart) 

Geertkeuze:
1) 3. Hurricane JE
2) 5. Dawson City Jewel 
3) 8. Elias DF
Outsider: 2. Evian Scott

br
Toelichting: Hurricane JE won bijna de Troost Sweepstakes. Dawson City Jewel won de laatste keer met een straat in een rommelige koers. Elias DF is goed, maar wist nog niet te winnen op het gras. Evian Scott is de keuze van de rest met zijn keurige tweede plaats in Emmeloord.
br
br
Koers 4 (2080-2105m bandenstart) Geertkeuze: 1) 2. Golden Avenue 2) 8. Creme dela Creme 3) 5. Donder Frejo Outsiders: 4. Diamond Twigs, 6. Devil in Disgise en 10. Bruyere Lotoise
br
Toelichting: Golden Avenue is de logische favoriet. Creme dela Creme is voor mij de eerste uitdager. Ze maakte de laatste keer echter steeds fouten. Donder Frejo was in de serie op Aduard en in Hilversum erg sterk. Devil in Disgise sprong van kop af weg in Joure.
Wbr vorig jaar eerste en derde in Emmeloord. Diamond Twigs kan met een zuinig koersje een plaatsgeld belopen. Bruyere Lotoise pakte afgelopen zondag bij het Duhner Wattrennen nog een tweede plaats.Was vorig jaar eerste en derde in Emmeloord. Diamond Twigs kan met een zuinig koersje een plaatsgeld belopen. Bruyere Lotoise pakte afgelopen zondag bij het Duhner Wattrennen nog een tweede plaats.
br
Koers 5 (2080m-2105m bandenstart)
Geertkeuze:
1) 5. Bachelor Kingly
2) 7. Capital C
3) 3. Arenne Loraine
Outsiders: 1. Fishermans Pride en 8. Einstein

br
Toelichting: Bachelor Kingly won drie keer op gras. De piste van Emmeloord is echter een beetje groter en dat is mogelijk in het voordeel van zijn concurrenten. Arenne Loraine is er daar één van. Is eigenlijk op gras altijd goed. Datzelfde kan gezegd worden van Capital C. Was vorig jaar tweede en derde in Emmeloord.
br
Fishermans Pride liep netjes in minder sterke velden in Emmeloord en Joure. Afgelopen zondag op Alkmaar kwam hij na een koers in het dodenspoor niet in het stuk voor. Einstein is een leuke outsider. Komt met zijn eindschot op deze 1000-meter baan waarschijnlijk beter uit de verf dan op de kleinere grasbanen.
br

Koers 6 (2080m-2105m bandenstart)
Geertkeuze:
1) 1. Eyegloss
2) 6. Budweiser DF
3) 2. Exigent Meadow
Outsider: 4. Eagle Meerswal

br
Toelichting: Open koers, geen één deelnemer is hier kansloos. Als Eyegloss weet te profiteren van haar 25 meter voorsprong, maakt ze een goede kans om hier te winnen. Vooral Budweiser DF lijkt snel genoeg om de achterstand goed te maken. Exigent Meadow krijgt ook een voorgift aan de start. Liep netjes in Joure.
Ebr Meerswal liep op Groningen erg goed in een sterk bezette koers.Eagle Meerswal liep op Groningen erg goed in een sterk bezette koers.

Koers 7 (2080m-2105m-2130m bandenstart) 

Geertkeuze: 1) 2. Everglide Rapida 2) 3. Broer van Bremen 3) 4. Dyanne Cunera Outsider: 7. Colonel Newport
br
Toelichting: Everglide Rapida scherpte het baanrecord aan op Joure. Dat was ongekend. Broer van Bremen was in Joure niet zo goed als op Aduard, maar heeft hier weer een eerste kans. Dyanne Cunera is sterk en was op Aduard fenomenaal met deze rijdster. Colonel Newport is sterke tegenstand gewend.
br
br
Koers 8 (2080m-2105m bandenstart)
br
Geertkeuze: 1) 4. Eliot Charisma 2) 1. Ghislaine 3) 7. Tessa Outsider: 2. Enrico Star
br
Toelichting: Eliot Charisma is in goede doen. Met slechts twee paarden in het eerste band is het niet zo moeilijk om snel vooraan te geraken. Ghislaine versloeg in Joure de ruin van Marc de Jong. Tessa ken ik niet, maar liep steeds goede tijden. Enrico Star treft hier mooie condities. De vorm is een vraagteken.
br

br
Koers 9 (3125m-3150m bandenstart)
br
Geertkeuze: 1) 5. C'est Ca 2) 7. Billy du Vivier 3) 8. Too Perrine Outsiders: 6. Adelaar en 9. Cuby Baldwin Toelichting: C'est Ca kwam in Joure af als een raket. Krijgt hier meters voor op Billy du Vivier, die in Joure een even sterke als verrassende overwinning behaalde. Too Perrine is degelijk op gras. Adelaar lijkt niet in grootse vorm. Emmeloord is echter "zijn" baan. Cuby Baldwin liep prima op het Duindigtse gras.
br
br
Koers 10 (2080m-2105m bandenstart)
br
Geertkeuze: 1) 7. Gerko Steenwijk 2) 8. Fantastic Well 3) 3. Grade VS Outsider: 10. Heartful's Dream Toelichting: Gerko Steenwijk lijkt de snelste van het stel. Fantastic Well is de eerste uitdager. Was derde in Hilversum en Aduard en ging de laatste keer van de benen. Uit het eerste band kan Grade VS wel eens verrassen. Liep al 1.20 over de lange afstand in Groningen. Heartful's Dream werd netjes tweede in Joure.
br
br
Koers 11 (2080m-2105m bandenstart) 

br
Geertkeuze: 1) 8. Yonker Fanatic 2) 4. Come on Scott 3) 2. Banter Boy Outsiders: 10. Quiby des Caillons Toelichting: De keuze tussen Yonker Fanatic en Come on Scott is niet eenvoudig. De twee paarden uit de stal van Bas Crebas zullen het waarschijnlijk onderling uitvechten. Banter Boy won zondag nog tijdens het Duhner Watrennen in Cuxhaven. Was op Aduard erg goed. Quiby des Caillons is een Franse tank die nog niet versleten is.
br
br
br
Veel plezier en succes met uw weddenschappen!

 


 

Uitslagen Joure vrijdag 7 juli 2017Lotte de Vlieger wint de Gouden Swipe met de ijzersterke Fakir Oldeson

Billy du Vivier is verrassend de sterkste in de "Fjouwer fan de Jouwer"

Nakoersen-tip Bizzy Tolli T wint aan een mooie cote van 5,50 de montékoers

Dubbels voor trainers Marcel Hauber en Bas Crebas

 

 

Uitslagen draf- en rensport

Joure

7-7-2017

Eerste koers, 1975 m:

1e

2

Bachelor Kingly

M.A. Pools

1,23.4

2e

4

Diamond Twigs

3e

3

Evi Fiori

4e

7

Diola P

Niet gestart:

Winnend 1,70 Pl. 1,50 2,00 1,50

Duo 11,60

Trio 37,20

Kwartet nvt

Tweede koers, 2725 m:

1e

8

Bizzy Tolli T

Mw. L.C. Vethaak

1,21.9

2e

10

Paycheck

3e

11

Abrazzo d'Amour

4e

12

Quarnac de l'Iton

Niet gestart:

Winnend 5,50 Pl. 1,70 2,80 2,10

Duo 50,10

Trio 303,10

Kwartet nvt

Derde koers, 1975 m:

1e

4

Dawson City Jewel

S. Schraal

1,25.9

2e

3

Heartful's Dream

3e

8

Cher Gracieux

4e

5

Doutsen

Niet gestart: 2 Euroknaller 7 Genesis Twiko

Winnend 3,00 Pl. 1,70 2,60 2,20

Duo 29,10

Trio 146,60

Kwartet nvt

Vierde koers, 1975 m:

1e

3

Gill Power

M. Brouwer

1.23,5

2e

7

Fishermans Pride

3e

5

Eyegloss

4e

2

Hurricane BB

Niet gestart:

Winnend 3,70 Pl. 1,60 2,20 1,70

Duo 30,30

Trio 131,50

Kwartet nvt

Vijfde koers, 1609 m:

1e

2

Everglide Rapida

D.J. Hof

1,17.4

2e

3

Cereste

3e

9

Cryptonite

4e

4

Dexter

Niet gestart:

Winnend 3,00 Pl. 1,70 4,60 2,20

Duo 46,00

Trio 265,40

Kwartet nvt

Zesde Koers, 1975 m

1e

4

Fakir Oldeson

Mw. L. de Vlieger

1,21.9

2e

9

C'est Ca

3e

3

Broer van Bremen

4e

2

Burney Boshoeve

Niet gestart: 6 Doc Holiday

Winnend 4,20 Pl. 1,50 1,50 1,60

Duo 18,60

Trio 56,10

Kwartet nvt

Zevende koers, 1975 m:

1e

3

Gently Boko

D. Brouwer

1,24.8

2e

5

Exigent Meadow

3e

4

Elias DF

4e

9

Danie ter Sype

Niet gestart: 1 Lady Iniesta 7 Spirit Scott

Winnend 4,90 Pl. 2,20 2,60 1,50

Duo 52,50

Trio 191,10

Kwartet nvt

Achtste koers, 4025 m:

1e

3

Billy du Vivier

N. Jongejans

1,26.0

2e

2

Zoey ter Sype

3e

9

Quito Besnot

4e

4

Too Perrine

Niet gestart: 6 Alonso Meadow

Winnend 11,60 Pl. 2,60 4,20 1,70

Duo 210,00

Trio 1062,70

Kwartet nvt

Negende koers, 1975 m:

1e

2

Ghislaine

D. den Dubbelden

1,23.6

2e

11

Eliot Charisma

3e

3

Foppe H Twietel

4e

9

Fleur Swagerman

Niet gestart: 5 Arenne Loraine

Winnend 2,20 Pl. 1,50 2,00 1,80

Duo 14,10

Trio 51,80

Kwartet nvt

Tiende koers, 1975 m:

1e

5

Discovery's Wish

B.J. Crebas

1,22.9

2e

8

Zur Beuckenswijk

3e

7

Dream of Renka

4e

1

Axel Cartouche

Niet gestart: 2 Colonel Newport

Winnend 18,20 Pl. 2,20 1,70 1,40

Duo 47,30

Trio 144,40

Kwartet nvt

Totalisatoromzet: €89.844,00

 

 


Prognoses voor Joure vrijdag 7 juli 2017


Eerste start om 16:00


Broer van Bremen favoriet in Gouden Swipe

Fjouwer fan de Jouwer: Yonker Fanatic vs. Quito Besnot? Of verrast Always?

Mooie Trio Poolgaranties op de koersen 1 en 8!

Door: Geert Sprik


Koers 1 (1975m-2000m bandenstart) Trio Poolgarantie € 5.000

Geertkeuze:
1) 2. Bachelor Kingly

2) 6. Devil in Disgise3) 4. Diamond Twigs
Outsiders: 8. Bando d'Havane en 10. Bruyere Lotoise

Toelichting:

Bachelor Kingly is nog ongeslagen op gras dit jaar en maakte telkens veel indruk. Zou in Emmeloord in actie komen, maar die start viel letterlijk en figuurlijk in het water. De grote favoriet. De grootste concurrent is ongetwijfeld Devil in Disgise. Die kende een geweldig 2016, met onder andere een zege in Joure.
Diamond Twigs is van de overige paarden uit het eerste gelid de interessantste deelnemer. Stond de laatste keren steeds aan enorme côtes, maar liep steeds keurig in het geld. Loopt voor de eerste keer op gras. Bando d'Havane is razendsnel als hij zijn hoofd bij het werk kan houden.
Bruyere Lotoise, tenslotte, won in het Duitse Rastede.

Triotip: 2-6-Alle en 2-Alle-6


Koers 2 (2725m-2750m-2775m bandenstart) Montéprijzendraverij

Geertkeuze:
1) 8. Bizzy Tolli T

2) 3. Flits Harley
3) 5. Elma Alki
Outsiders: 4. Creme dela Creme, 10. Paycheck en 11. Abrazzo d'Amour

Toelichting:

De attractie van de koers is Flits Harley. Won met vele lengtes bij zijn montédebuut op Alkmaar. Mogelijke knelpunten zijn het feit dat de ruin voor het eerst op gras start en dat er veel ervaren opponenten in de koers staan. Zijn laatste koers was een enigszins chaotische sprintkoers op Alkmaar.
Toen moest hij veel doen bij de start. Bizzy Tolli T is toch wel de favoriet. Gaat nu van gelijk af met Elma Alki die hem in Hilversum klopte. Creme dela Creme start voor de eerste keer in de monté. Kan in de aangespannen koersen goed beginnen op het gras en dat op een goede dag prima volhouden.
Paycheck doet het onopvallend toch wel steeds goed. Heeft net als de steeds traag startende Abrazzo d'Amour de nodige meters goed te maken. Met deze lange afstand zie ik dan ook mogelijkheden.


Koers 3 (1975m-2000m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 4. Dawson City Jewel
2) 6. Fantastic Well

3) 9. Duc de Gesvres
Outsider: 8. Cher Gracieux

Toelichting:

De koers van Emmeloord biedt ons enig houvast, maar gezien de baanomstandigheden ook niet al te veel. Duc des Gesvres lijkt de meeste klasse te bezitten van de hier aanwezige paarden, maar hij maakt steeds fouten. Ook bij zijn overwinning in Emmeloord ging hij kort in de fout.
Hij klopte toen Dawson City Jewel met een neusje. Laatstgenoemde krijgt hier meters voor en dat zou net het verschil kunnen maken. Fantastic Well was derde op zowel Hilversum als Aduard. Cher Gracieux maakte een fout in de laatste rechte lijn in Emmeloord. Had anders minimaal derde geweest.


Koers 4 (1975m-2000m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 9. Looks Valentine

2) 1. Going To The Run
3) 3. Gill Power
Outsiders: 5. Eyegloss en 10. Enrico Star

Toelichting

Wederom moeilijk. De paarden uit het tweede band hebben een stuk meer ervaring dan de paarden in het eerste band en dat is op een baan als Joure een groot voordeel. Looks Valentine heeft een koersje in de benen. Sloot 2016 prima af en werd dat jaar tweede in Joure.
Going To The Run heeft een mooie positie in het eerste band. Gill Power en Gill Power stapten heel goed door in Emmeloord. Dat zal hier ook nodig zijn.
Enrico Star kwam dit jaar al 15 keer aan de start, maar wist nog niet te winnen. Werd vorig jaar tweede en vierde in Joure. Staat er op winsom in ieder geval perfect in....


Koers 5 (1609m start op de vlag)

Geertkeuze:
1) 2. Everglide Rapida
2) 5. Gideon of Egypt

3) 7. Elbert H
Outsider: 3. Cereste

Toelichting:

Hier is Elbert H een interessante starter. Doet het erg geod in Alkmaar. treft hier de tweede rij en dat is over de sprint natuurlijk een groot nadeel. Everglide Rapida en Gideon of Egypt zijn dan ook de aangewezen favorieten. Kunnen goed starten en zijn in topvorm.
Cereste liep goed in de eerste serie in Aduard, maar was in de finale van start af foutief.Koers 6 (1975m-2000m bandenstart) Gouden Swipe


Geertkeuze:
1) 3. Broer van Bremen
2) 4. Fakir Oldeson

3) 7. Banter Boy
Outsider: 2. Burney Boshoeve

Toelichting:

Broer van Bremen was werkelijk waar imponerend in Aduard. Maar dat kan ook gezegd worden van Fakir Oldeson, die ondanks een fout in de laatste bocht alsnog Yonker Fanatic op de knieën kreeg. Leuk duel. Banter Boy was de verrassing op Aduard. Liep erg goed.
Burney Boshoeve heeft een mooie uitgangspositie in het eerste band. Pakte op Hilversum en Aduard vanaf de start de kop.


Koers 7 (1975m-2000m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 6. Gerco Impuls
2) 4. Elias DF

3) 8. Giel van Camstra
Outsiders: 3. Gently Boko en 9. Danie ter Sype

Toelichting:

Gerco Impuls maakte op Aduard een fout toen hij onder druk werd gezet door Bachelor Kingly. Werd desondanks tweede. Elias DF had in Aduard het tweede gelid en kwam met een enorme eindsprint nog dichtbij de winnaar. Als hij zijn startvoordeel wat weet uit te buiten zijn er kansen.
Giel van Camstra won in Drachten en werd in Hilversum op de streep overvleugeld door Gerco Impuls. Moest toen echter wel meters geven aan Gerco Impuls! Gently Boko was op de kortebaan van Sassenheim tweede. Kan dus goed kort draaien bij de start.
Danie ter Sype won in Hilversum. De tegenstand is nu sterker.Koers 8 (4025m-4050m-4075m bandenstart) (De Fjouwer fan de Jouwer) Trio Poolgarantie € 5.000

Geertkeuze:

1) 7. Yonker Fanatic
2) 9. Quito Besnot
3) 5. Always
Outsiders: 6. Alonso Meadow en 11. Teatro

Toelichting:

Toch wel een open stayerskoers. Quito Besnot was in Hilversum en Drachten niet te beschieten. In Aduard was het een stuk minder, maar dat kan ook met de baan te maken hebben gehad. Yonker Fanatic is er in deze koersen altijd bij. Banker voor het trio. Always was in Aduard erg goed.
Teatro is de grootverdiener in het veld. Liep op Duindigt naar een tweede plek vanuit het achterste band. Billy du Vivier en Too Perrine krijgen een aantal meters voor op de favorieten en mogen niet onderschat worden. Alonso Meadow was vorig jaar twee keer tweede in Joure en hoort ook op de tickets thuis.

Triotip: 7/9,5/Alle en 9,5/7/Alle


Koers 9 (1975m-2000m-2025m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 2. Ghislaine

2) 3. Foppe H Twietel
3) 11. Eliot Charisma
Outsiders: 5. Arenne Loraine en 6. Fernando Meadow

Toelichting:

Ghislaine en Foppe H Twietel mogen hier aan kop beginnen. Dat kan het verschil maken in wederom een open koers. Ghislaine loopt erg goed dit seizoen en was bovendien sterk in Emmeloord. Eliot Charisma won vorig jaar tweemaal in Joure.
Moet nu maar liefst 50 meter geven aan de start. Dat lijkt wat te veel. Arenne Loraine was derde in Drachten en won vorig jaar in Joure. Fernando Meadow is snel, maar was op gras nog nooit succesvol.


Koers 10 (1975m-2000m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 7. Dream of Renka
2) 6. Henley
3) 2. Colonel Newport
Outsiders: 4. Wammes en 8. Zur Beuckenswyk

Toelichting:

Dream of Renka was totaal niet in haar element in Emmeloord. Dit zou haar beter moeten liggen. Zur Beuckenwyk deed het die dag netjes met een tweede plaats. Henley was de beste in Hilversum. Colonel Newport is een gevaarlijke klant mocht hij gauw de kop weten te pakken.
Kan een hoog tempo aan. Wammes start in het eerste gelid. Liep netjes in Drachten.

 


Veel plezier en succes met uw weddenschappen!

 


Uitslagen Emmeloord woensdag 28 juni 2017Zeges voor Gill Power, Eyegloss, Duc de Gesvres, Golden Avenue en Elma Alki

Na 5 koersen moest de meeting vanwege de vele regen helaas worden geannuleerd!

 

Uitslagen Emmeloord

 

28-6-2017

Eerste koers, 2080 m:

1e

1

Gill Power

D. Brouwer

1,26,8

2e

7

Ghislaine

3e

9

Fishermans Pride

4e

8

Foppe H Twietel

Niet gestart:

Winnend 6,70 Pl. 3,90 2,80 3,50

Duo 47,00

Trio 1115,40

Kwartet

Tweede koers, 2080 m:

1e

5

Eyegloss

J.P. Kloppenburg

1,27,3

2e

1

Evian Scott

3e

3

Eline DZ

4e

8

El Nina Frejo

Niet gestart: 2 Gilbert Boko

Winnend 6,20 Pl. 1,90 1,50 1,80

Duo 39,50

Trio 201,30

Kwartet

Derde koers, 2080 m:

1e

6

Duc de Gesvres

J. Offeringa

1,31,2

2e

1

Dawson City Jewel

3e

7

Genesis Twiko

4e

8

Cher Gracieux

Niet gestart:

Winnend 7,80 Pl. 2,60 2,20 1,80

Duo 93,50

Trio 169,90

Kwartet

Vierde koers, 2080 m:

1e

5

Golden Avenue

D. Minnema

1,31,9

2e

8

Gideon of Egypt

3e

6

Capital C

4e

9

Cereste

Niet gestart:

Winnend 3,40 Pl. 1,40 1,90 2,90

Duo 10,00

Trio 118,60

Kwartet

Vijfde koers, 2080 m:

1e

2

Elma Alki

Mw. S. Stolker

1,32,2

2e

7

Zur Beuckenswijk

3e

4

Discovery's Wish

4e

6

Dream of Renka

Niet gestart:

Winnend 5,20 Pl. 1,50 1,40 2,00

Duo 18,20

Trio 103,50

Kwartet

Totalisatoromzet: 19920,5

 

 

 

Prognoses voor Emmeloord woensdag 28 juni 2017

Eerste start om 17:00

Bomvol programma tijdens 1e meeting van Emmeloord

 

Door: Geert Sprik


Koers 1 (2080m-2105m bandenstart) Trio Poolgarantie € 3.000

Geertkeuze:
1) 10. Danie ter Sype

2) 4. Glamour Groenhof
3) 8. Foppe H Twietel
Outsiders: 7. Ghislaine en 9. Fishermans Pride

Toelichting:

Danie ter Sype verraste met een zege op Hilversum en bevestigde die prestatie met een sterk optreden op Aduard. Moet echter wel vanuit het tweede band beginnen. Glamour Groenhof loopt goede tijden.
Op gras liep de merrie echter nog niet. Dat deed Ghislaine ook niet. Was op Groningen dit seizoen al eens de beste. Foppe H Twietel was vorig jaar al derde op Emmeloord en is ook dit grasseizoen goed bezig.
Fishermans Pride is grillig maar snel genoeg, zeker op een 1000-meter baan.


Koers 2 (2080m-2105m bandenstart)


Geertkeuze:
1) 2. Gilbert Boko

2) 6. Elias DF
3) 8. El Nina Frejo
Outsider: 7. Exigent Meadow

Toelichting:

Gilbert Boko kan hier zijn derde zege op rij boeken. Elias DF werd de laatste keer tweede achter de favoriet. Ook hij is in topvorm. El Nina Frejo is een goed graspaard.


Koers 3 (2080m-2105m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 5. Gerko Steenwijk
2) 7. Genesis Twiko

3) 8. Cher Gracieux
Outsider: 1. Dawson City Jewel

Toelichting:

Moeilijk te voorspellen beginnerskoers. Gerko Steenwijk lijkt de weg omhoog gevonden te hebben. Werd de laatste keer knap derde in Alkmaar. Genesis Twiko was derde op Aduard en Cher Gracieux tweede in Hilversum.
Dawson City Jewel maakte een goede indruk in de kwalificatie in Groningen.


Koers 4 (2080m-2105m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 5. Golden Avenue

2) 1. Guy Pomponne
3) 7. Donder Frejo
Outsider: 4. Enrico Star

Toelichting

Golden Avenue bleef op Duindigt Fakir Oldeson eenvoudig voor. Dan kun je wel wat. Guy Pomponne maakte een fout in Hilversum. Liet op Alkmaar zien dat hij tot veel in staat is.
Donder Frejo weet wat winnen is in Emmeloord, Won dit jaar in Hilversum. Enrico Star is in goede doen. Won vorig jaar in Emmeloord. Mag vooraan beginnen.


Koers 5 (2080m-2105m bandenstart)


Geertkeuze:
1) 6. Dream of Renka
2) 8. Always

3) 2. Elma Alki
Outsiders: 4. Discovery's Wish, 5.Elliot River en 7. Zur Beuckenswyk

Toelichting:

Slechts 8 starters, maar de kwaliteit is hoog. Dream of Renka is in topvorm. Was op Aduard niet te beschieten. Always was verrassend sterk in Aduard. Stond toen in de koers voor de topklasse.
Elma Alki krijgt meters voor. Die zal ze ook nodig hebben. Discovery's Wish zat lang vast in Aduard. Gaat hier met Fred Handelaar op pad. Elliot River is goed bezig.
Zur Beuckenswyk is misschien niet meer zo goed als in zijn gloriejaren, maar zijn laatste koersen waren toch meer dan behoorlijk


Koers 6 (2080m-2105m bandenstart)


Geertkeuze:
1) 2. Gerco Impuls
2) 5. Eliot Charisma

3) 1. Shake Hands
Outsider: 8. Flair JE

Toelichting:

Gerco Impuls en Shake Hands mogen vooraan beginnen. Van die twee schat ik Gerco Impuls iets hoger in. Won in Hilversum en werd tweede in Aduard ondanks een grote fout onderweg.
Eliot Charisma begon slecht aan het seizoen, maar de laatste twee keer koersen op Alkmaar waren erg goed. Won vorig jaar een boel koersen op gras.
Flair JE was heel goed in Aduard, maar kwam in de laatste bocht in de problemen met haar draf.Koers 7 (2080m-2105m bandenstart) Montéprijzendraverij


Geertkeuze:
1) 1. Bizzy Tolli T
2) 3. Cha Cha Cha

3) 10. Paycheck
Outsiders: 4. Henley, 8. Billy du Vivier en 11. Abrazzo d'Amour

Toelichting:

Een open montékoers. Bizzy Tolli T krijgt licht de voorkeur. Is constant. Cha Cha Cha debuteerde sterk in het montégenre op Duindigt. Ze bleef onder andere Billy du Vivier voor.
Paycheck vind ik gevaarlijk op de grote baan van Emmeloord. Loopt steeds goed. Henley gaat het eens onder het zadel proberen. Is snel genoeg. Abrazzo d'Amour was in Drachten de beste en hoort ook hier op de tickets thuis.


Koers 8 (2080m-2105m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 2. Bachelor Kingly
2) 10. Donate Groenhof
3) 7. Creme dela Creme
Outsiders: 4. Felipe A en 9. Dreamline Promise

Toelichting:

Bachelor Kingly is dit jaar nog ongeslagen op gras. Donate Groenhof rijgt de klasseringen ineen. de merrie heeft veel klasse en is razendsnel. Het sterke optreden van Creme dela Creme in Drachten ben ik nog niet vergeten.
In Emmeloord won de merrie ook al een aantal maal. Felipe A is snel, maar heeft geen ervaring op gras. Die heeft Dreamline Promise wel, maar steeds ging het mis op de groene ondergrond. Imponeerde de laatste keer in Alkmaar.Koers 9 (3100m-3125m-3150m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 7. Candy Boko
2) 5. Broer van Bremen
3) 11. Adelaar
Outsiders: 3. Helena Greenwood en 6. Bando d'Havane

Toelichting:
Jan Voorn vs. Jaap Fikse. Candy Boko vs. Broer van Bremen. Ze starten bovendien beide op 3125 meter. Dat kan een mooie strijd worden tussen deze twee krachtpatsers!
Adelaar loopt altijd goed in Emmeloord. Kan de lachende derde worden mochten de favorieten er een keihard gevecht van maken. Er zijn bovendien nog meer paarden die graag van kop af koersen.
Helena Greenwood en Bando d'Havane hebben beide kwaliteit genoeg, maar hebben vaak problemen om in de juiste gangen rond te gaan.Koers 10 (2080m-2105m-2130m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 1. Everglide Rapida
2) 5. Dyanne Cunera
3) 7. Banter Boy
Outsider: 6. Doc Holiday

Toelichting:

Wederom een prima koers. Everglide Rapida heeft een mooi rijtje: 5 keer een tweetje. Vandaag lijkt een zege mogelijk, alhoewel de tegenstand niet misselijk is. Vorig jaar was ze tweemaal succesvol op haar thuisbaan.
Dyanne Cunera was ongenaakbaar in Aduard. De tegenstand lijkt nu wat sterker, bovendien moet ze vanuit het tweede band beginnen. Banter Boy liep ook erg goed in Aduard. Doc Holiday is een echte specialist in Emmeloord.
Was hier twee keer eerste en één keer tweede.


 

Koers 11 (2080m-2105m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 6. Yonker Fanatic
2) 8. Quito Besnot
3) 5. Come on Scott
Outsider: 4. Beautheun Lion

Toelichting:

Yonker Fanatic won nog niet in 2017. Dit is zijn kans, maar hij krijgt stevige concurrentie in de vorm van Quito Besnot en Come on Scott. Die eerste stelde op Aduard teleur, maar was in Drachten en Hilversum supersterk.
Come on Scott was Dream of Renka te snel af in Alkmaar en verkeert al weken in topvorm. Krijgt meters voor van de grootverdieners in het veld.
Beautheun Lion is een bewezen waarde op gras. Staat hier wel in een andere categorie dan normaal.


 

Veel plezier en succes met uw weddenschappen!

 


 

Uitslagen Aduard vrijdag 9 juni 2017

Broer van Bremen bezorgt trainer Jaap Fiske en Hilda Hofstra een fraaie dag !

Trainer Jeroen Engwerda is nadrukkelijk aanwezig met drie winnnaars !


 

Eerste koers, 2100 m:

     

1e

6

Gilbert Boko             

H.Ebbinge                                                      

1,26,9

2e

8

Elias DF                 

     

3e

2

Genesis Twiko            

     

4e

9

Exigent Meadow           

     

Niet gestart:          

     

Winnend 1,50  Pl. 1,10  1,40  2,20

Duo 8,90

Trio 47,00

Kwartet

           

Tweede koers, 2100 m:

     

1e

8

Broer van Bremen         

Mw. H.F.Hofstra                                                

1,25,8

2e

3

Everglide Rapida         

     

3e

4

Donder Frejo             

     

4e

6

Cereste                  

     

Niet gestart:          

     

Winnend 2,30  Pl. 1,90  1,30  2,10

Duo 9,20

Trio 39,20

Kwartet

           

Derde koers, 2100 m:

     

1e

1

Bonny Charisma           

F.L.Handelaar                                                  

1,23,9

2e

5

Future Boko              

     

3e

9

Banter Boy               

     

4e

8

Iron Migliore            

     

Niet gestart:          

     

Winnend 2,20  Pl. 1,50  3,60  11,70

Duo 29,50

Trio 855,60

Kwartet

           

Vierde koers, 2100 m:

     

1e

3

Shake Hands              

H.Ebbinge                                                      

1,24,0

2e

7

Danie ter Sype           

     

3e

5

Foppe H Twietel          

     

4e

9

Enrico Star              

     

Niet gestart: 2 Emir Frisia                 4 El Nina Frejo               6 Giel van Camstra            

Winnend 1,90  Pl. 1,20  1,40  1,20

Duo 8,30

Trio 20,90

Kwartet

           

Vijfde koers, 2100 m:

     

1e

7

Bachelor Kingly          

M.A.Pools                                                      

1,26,9

2e

1

Gerco Impuls             

     

3e

4

Eagle Meerswal           

     

4e

5

Daimond SL               

     

Niet gestart:          

     

Winnend 7,80  Pl. 1,40  1,20  4,90

Duo 11,40

Trio 186,40

Kwartet

           

Zesde koers, 2100 m:

     

1e

4

Dyanne Cunera            

Mw. R.F. Hofman                                                 

1,25,5

2e

9

Beautheun Lion           

     

3e

7

Calistokingsdeep         

     

4e

2

Burney Boshoeve          

   

Niet gestart: 10 Bruny Mel Pass                    

   

Winnend 4,60  Pl. 1,60  3,00  2,70

Duo 36,40

Trio 468,40

Kwartet

           

Zevende koers, 2100 m:

     

1e

5

Broer van Bremen Mw. H.F. Hofstra      

1,26,1

2e

1

Everglide Rapida          

3e

10

Banter Boy         

4e

8

Future Boko             

Niet gestart:          

     

Winnend 1,40  Pl. 1,30  2,20  6,10

Duo 3,90

Trio 52,80

Kwartet

           

Achtste koers, 2900 m:

     

1e

3

Fakir Oldeson            

R.T. de Vlieger                                                 

1,24,9

2e

8

Yonker Fanatic           

     

3e

6

Always                   

     

4e

5

Too Perrine              

     

Niet gestart:          

     

Winnend 4,00  Pl. 2,10  2,30  4,20

Duo 28,10

Trio 417,70

Kwartet

           

Negende koers, 2100 m:

     

1e

7

Dream of Renka           

R.Wester                                                       

 

2e

6

Come on Scott            

     

3e

5

El Passa Renka           

     

4e

8

Billy du Vivier          

     

Niet gestart: 3 Dayenne Lane                      

   

Winnend 3,00  Pl. 1,20  1,20  1,30

Duo 9,80

Trio 26,30

Kwartet

           

Totalisatoromzet: 35126

      


Prognoses voor Aduard vrijdag 9 juni 2017

Eerste start om 17:00

 

Jaarlijkse meeting op Aduard belooft weer veel spektakel

 

Door: Geert Sprik

 

Koers 1 (2100m-2125m bandenstart) Trio Poolgarantie € 3.000

Geertkeuze:
1) 5. Gilbert Boko

2) 7. Going To The Run
3) 9. Exigent Meadow
Outsider: 8. Elias DF

Toelichting:

Gilbert DF won heel makkelijk in Hilversum. De grote favoriet. Going To The Run liep zowel in Drachten als Hilversum prima. Exigent Meadow wordt dit keer gereden door Aad Pools.
Elias DF was bij zijn rentree op Groningen meteen erg goed.


Koers 2 (2100m-2125m bandenstart) 1e serie

Geertkeuze:
1) 3. Everglide Rapida

2) 4. Donder Frejo
3) 8. Broer van Bremen
Outsiders: 2. Fleur Europoort en 7. Dexter

Toelichting:

Drie paarden kunnen hier winnen in mijn ogen. Donder Frejo klopte Everglide Rapida in Hilversum. Beide hadden ze toen het eerste gelid en van kop af bleef Donder Frejo net uit de greep van Everglide Rapida.
Die laatste wordt nu gereden door Fred Handelaar en dat zou wel eens het verschil kunnen maken vandaag. Broer van Bremen is ook een kanshebber voor de zege.
Maakte een grote fout aan de start in Hilversum en kwam nog als vierde binnen na een sterke inhaalrace. Fleur Europoort won in Drachten en Dexter in Hilversum. Ze treffen hier echter sterke opponenten.Koers 3 (2100m-2125m bandenstart) 2e serie

Geertkeuze:
1) 6. Creme dela Creme
2) 1. Bonny Charisma

3) 10. C'est Ca
Outsider: 3. Bando d'Havane

Toelichting:

Creme dela Creme was enorm in Drachten. Heeft hier het eerste gelid en zou dus weer haar favoriete koppositie kunnen pakken. De grootste concurrent voor die koppositie is Bando d'Havane.
Met dit nummer en deze rijdster is dit een gevaarlijke outsider. Bonny Charisma liep één keer op gras. Dat was in 2014 in Hilversum en die koers won ze. C'est Ca was niet zo goed in Hilversum.
Ook hier moet de merrie weer achteraan beginnen.


Koers 4 (2100m-2125m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 3. Shake Hands

2) 6. Giel van Camstra
3) 7. Danie Ter Sype
Outsiders: 1. Hurricane BB en 9. Enrico Star

Toelichting

Ik ga hier voor Shake Hands. Maakte een grote startfout in Hilversum en kwam vervolgens nog vrij dichtbij als vijfde binnen. Zal mogelijk verder verbeterd zijn.
Giel van Camstra werd geklopt in Hilversum, maar dat was geen schande. De getoonde tijd was ook goed. Danie ter Sype verraste in Hilversum. Won sterk, ondanks een korte fout onderweg.
Hurricane BB was foutief aan de start in Hilversum. Enrico Star is een bewezen graspaard.

 

Koers 5 (2100m-2125m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 8. El Salsa
2) 1. Gerco Impuls

3) 7. Bachelor Kingly
Outsider: 6. Flair JE

Toelichting:

El Salsa was heel goed in Drachten, maar ging niet foutloos rond. Zal een hele kluif hebben aan Gerco Impuls die op Hilversum sterk won. Bachelor Kingly was de beste in Drachten.
Flair JE is op een goede dag tot veel in staat.


Koers 6 (2100m-2125m-2150m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 2. Burney Boshoeve

2) 4. Dyanne Cunera
3) 5. Dylan Meadow
Outsider: 9. Beautheun Lion

Toelichting:

Burney Boshoeve was dé sensatie van Hilversum. Klopte van kop af een sterk veld. Heeft nu weer het eerste band. Dat heeft Dyanne Cunera ook. Was vorig jaar twee keer goed in Joure.
Dylan Meadow is een interessante deelnemer. Loopt normaal tegen veel sterkere tegenstanders. Beautheun Lion werd in Hilversum vierde in een sterker veld dan hij hier treft.Koers 7 (2100m-2125m bandenstart) Finale

De eerste 5 aankomende paarden uit de koersen 2 en 3 starten in deze finale


Koers 8 (2900m-2925m-2950m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 9. Quito Besnot
2) 3. Fakir Oldeson
3) 8. Yonker Fanatic
Outsiders: 2. Einstein en 5. Too Perrine

Toelichting:

Om Quito Besnot kunnen we niet meer heen. Was ongenaakbaar in Hilversum. Fakir Oldeson was op die dag favoriet maar maakte een fout en werd uitgeschakeld. Herkansing.
Ook Yonker Fanatic en Too Perrine werden die dag uitgeschakeld. Einstein mag vooraan beginnen. Of de hengst daar wat aan heeft is maar de vraag, want juist zijn slot is vaak erg goed.


Koers 9 (2100m-2125m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 3. Dayenne Lane
2) 7. Dream of Renka
3) 6. Come on Scott
Outsiders: 8. Billy du Vivier en 9. Zur Beuckenswyk

Toelichting:

Dayenne Lane liep goed in Hilversum. Krijgt meters voor op haar voornaamste concurrenten. Die zal ze nodig hebben, want vooral Dream of Renka is levensgevaarlijk.
Come on Scott en Billy du Vivier maakten een uitstekende indruk op Hilversum en zijn ook hier kansrijk. Zur Beuckenswyk begint langzamerhand weer naar zijn topvorm toe te groeien.


Veel plezier en succes met uw weddenschappen!

 


Uitslagen Hilversum j.l woensdag 24 mei,

Rob de Vlieger vult de hoofdrol in en hij scoort in totaal 4 zeges als rijder en 1x als trainer !


 

Eerste koers, 1900 m:

     

1e

2

Gilbert Boko             

H.Ebbinge                                                      

1,25,2

2e

1

Cher Gracieux            

     

3e

4

Fantastic Well           

     

4e

3

Heartful's Dream         

     

Niet gestart:          

     

Winnend 1,50  Pl. 1,10  1,60  1,20

Duo 9,10

Trio 28,00

Kwartet

           

Tweede koers, 1900 m:

     

1e

2

Fabiola Charisma         

E.Korrel                                                       

1,26,3

2e

8

Fien Wielinga            

     

3e

4

Going To The Run         

   

4e

7

Dream Women              

   

Niet gestart:          

     

Winnend 2,10  Pl. 1,20  2,70  1,10

Duo 67,20

Trio 142,00

Kwartet

           

Derde koers, 1900 m:

     

1e

3

Gerco Impuls             

R.T. de Vlieger                                                 

1,25,1

2e

7

Giel van Camstra         

     

3e

6

Esmee du Mer             

     

4e

5

El Nina Frejo            

     

Niet gestart:          

     

Winnend 3,30  Pl. 1,30  1,40  2,10

Duo 7,30

Trio 37,70

Kwartet

           

Vierde koers, 1900 m:

     

1e

1

Burney Boshoeve          

Mw. A.M.J. Batist                                               

1,23,5

2e

10

Come on Scott            

     

3e

8

Eagle Transs R           

     

4e

5

Cause I Do               

     

Niet gestart: 9 Eliza Star N                      

   

Winnend 31,60  Pl. 3,40  1,70  2,10

Duo 94,80

Trio 1590,90

Kwartet

           

Vijfde koers, 1900 m:

     

1e

7

Dexter                   

D. den Dubbelden                                                

1,25,0

2e

6

Classic Bennesse         

   

3e

3

King Bantam M            

     

4e

8

Broer van Bremen         

   

Niet gestart: 1 Velten Goldfever                  

   

Winnend 20,70  Pl. 5,50  5,20  5,10

Duo 115,10

Trio

Kwartet

           

Zesde koers, 1300 m:

     

1e

4

Chubby Bobber            

R.T. de Vlieger                                                 

1,23,7

2e

7

Zur Beuckenswijk         

     

3e

8

Sierra Angel             

     

4e

5

Andrea Swagerman         

   

Niet gestart: 1 Boogie Pat                        

   

Winnend 2,90  Pl. 1,40  1,40  1,80

Duo 15,00

Trio 61,70

Kwartet

           

Zevende koers, 1900 m:

     

1e

6

Henley                   

R.T. de Vlieger                                                 

1,26,8

2e

4

Dayenne Lane             

     

3e

2

Axel Cartouche           

     

4e

5

Beautheun Lion           

     

Niet gestart: 8 Yos JE                            

   

Winnend 3,40  Pl. 1,30  1,30  1,60

Duo 10,60

Trio 33,00

Kwartet

           

Achtste koers, 3100 m:

     

1e

8

Quito Besnot             

T.H.Kooyman                                                    

1,24,4

2e

3

Billy du Vivier          

     

3e

9

Quiby des Caillons       

     

4e

6

Alonso Meadow            

     

Niet gestart: 5 Udia Ringeat                      

   

Winnend 6,50  Pl. 1,50  2,80  3,50

Duo 49,10

Trio 408,10

Kwartet

           

Negende koers, 1900 m:

     

1e

4

Elma Alki                

Mw.S.Wiedijk                                                  

1,24,9

2e

8

Bizzy Tolli T            

     

3e

10

Paycheck                 

     

4e

9

Beat It                  

     

Niet gestart: 6 Vauban de Mira                    

   

Winnend 2,50  Pl. 1,60  1,20  2,50

Duo 6,60

Trio 94,40

Kwartet

           

Tiende koers, 1900 m:

     

1e

3

Donder Frejo             

R.T. de Vlieger                                                 

1,25,0

2e

4

Everglide Rapida         

     

3e

5

Capital C                

     

4e

1

Cieta Select             

     

Niet gestart: 7 Diola P                           

   

Winnend 2,60  Pl. 1,3  1,40  1,70

Duo 8,40

Trio 22,30

Kwartet

           

Elfde koers, 1900 m:

     

1e

3

Danie ter Sype           

Mw.C.P.Timmer                                                 

1,25,9

2e

1

Eva Attack               

     

3e

4

Spirit Scott             

     

4e

10

Sara Blue Lobell         

     

Niet gestart:          

     

Winnend 39,00  Pl. 7,30  3,90  5,20

Duo 110,40

Trio JP

Kwartet

           

Totalisatoromzet: 50942,5

     


 


Prognoses voor Hilversum 24 mei 2017

Eerste start om 16:00

Elf prachtige koersen tijdens het drafsportspektakel op de Hilversumse Meent

Door: Geert Sprik

 

Koers 1 (1900m-1925m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 2. Gilbert Boko

2) 4. Fantastic Well
3) 6. Gigi
Outsider: 5. Doutzen

Toelichting:

Meteen een hersenkraker in de beginnersklasse. Gilbert Boko kwalificeerde zich meer dan een half jaar geleden. De stal van Jeroen Engwerda is al tijden in grootse vorm.
Fantastic Well werd in Drachten keurig derde achter twee goede paarden. Gigi liep op 5 maart een sterke koers in Gelsenkirchen. De merrie ging toen lang aan kop en zette ondanks veel druk onderweg goed door tot op de finish.
Doutsen werd veel gespeeld in Drachten, maar ging toen in de fout.


Koers 2 (1900m-1925m bandenstart)


Geertkeuze:
1) 4. Going To The Run
2
) 5. Deerne BZ
3) 2. Fabiola Charisma
Outsiders: 1. Harmony Boko en 7. Dream Women

Toelichting:

Going To The Run klopte Deerne BZ in Drachten. Fabiola Charisma loopt prima koersen in Alkmaar. Harmony Boko mag vooraan beginnen. Dream Women komt uit de stal van de in Drachten goed presterende Bryan Vader


Koers 3 (1900m-1925m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 7. Giel van Camstra
2) 1. Hurricane BB

3) 3. Gerco Impuls
Outsiders: 4. Shake Hands en 5. El Nina Frejo

Toelichting:

Giel van Camstra won vanuit het tweede gelid in Drachten. Hier moet hij weer afrekenen met Hurricane BB. Gerco Impuls is regelmatig. Shake Hands komt aan de start met zijn eigenaar Johan van der Wal. Won al in Alkmaar.
El Nina Frejo is goed op gras.


Koers 4 (1900m-1925m bandenstart) Trio Poolgarantie € 1.500

Geertkeuze:
1) 2. Fakir Oldeson

2) 6. C'est Ca.
3) 3. Devil in Disgise
Outsiders: 8. Eagle Transs R, 9. Eliza Star N en 10. Come on Scott

Toelichting

Een interessante koers. C'est Ca was werelds in Drachten. Treft hier echter het tweede gelid en wordt bovendien gereden door een amatrice met weinig ervaring.
Mijn voorkeur gaat dus uit naar Fakir Oldeson die op het Duindigtse gras steeds ijzersterk was. Devil in Disgise is een echt graspaard. Mag vooraan beginnen. Eagle Transs R was vorig jaar een paar keer enorm goed op gras.
Maar ook op Duindigt werd er al gewonnen in een een snelle tijd. Eliza Star N viel op Groningen niet mee, maar haar laatste twee koersen waren prima. Come on Scott wordt gereden door de kampioen.


Koers 5 (1900m-1925m-1950m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 2. Fonne Pomponne
2) 10. Baccardicci

3) 8. Broer van Bremen
Outsiders: 11. Cereste

Toelichting:

Fonne Pomponne kende een geweldig 2016. Ze heeft inmiddels al een koers in de benen. Bovendien kan ze goed uit de voeten op gras en mag ze vooraan beginnen.
Die meters zal ze nodig hebben, want wat Baccardicci op Drachten liet zien was fenomenaal. Ondanks een haperende rit won de ruin met een geweldig eindschot. Heeft maar liefst 50 meter achterstand bij de start op mijn favoriet.
Broer van Bremen was ook erg sterk in Drachten en is ook een kandidaat voor de zege. Cereste is een uitstekend graspaard, maar moet net als Baccardicci helemaal achteraan beginnen.


Koers 6 (1300m-1325m bandenstart) Duo-sulky's

Geertkeuze:
1) 2. Bando d'Havane

2) 4. Chubby Bobber
3) 1. Boogie Pat
Outsiders: 7. Zur Beuckenswyk en 8. Sierra Angel

Toelichting:

Let op: dit is een duo-sulkykoers over de korte afstand! Bando d'Havane kan op een goede dag heel veel. Dat zagen we vorig jaar op Emmeloord toen hij snel vertrok en nooit meer in de problemen kwam.
Boogie Pat was in Drachten verrassend derde. Chubby Bobber is zeer geschikt voor dit werk. Uit het tweede band hier winnen gaat erg moeilijk worden, maar met grascracks als Zur Beuckenswyk en Sierra Angel weet je het nooit.


Koers 7 (1900m-1925m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 4. Dayenne Lane

2) 6. Henley
3) 8. Yos JE
Outsiders: 2. Axel Cartouche en 3. Velten Fairytale

Toelichting:

Dayenne Lane en Henley lopen normaal in hele andere koersen. Als ze op gras uit de voeten kunnen zijn zij de te kloppen paarden. Axel Cartouche was keurig derde in Drachten.
Yos JE moet in dit soort koersen nog zeer serieus genomen worden. Velten Fairytale won al meerdere koersen bij onze Oosterburen en won zelfs al eens op Wolvega, maar heeft al meer dan een jaar geen koers meer gelopen.


Koers 8 (3100m-3125m-3150m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 7. Yonker Fanatic
2) 8. Quito Besnot
3) 6. Alonso Meadow
Outsiders: 2. Discovery's Wish en 4. Too Perrine

Toelichting:

Quito Besnot was in Drachten Yonker Fanatic en Too Perrine te slim af. Ik verwacht dat Yonker Fanatic dat hier recht gaat zetten. Alonso Meadow is in dit soort koersen altijd goed.
Dat geldt ook voor Discovery's Wish, maar in Drachten stelde de ruin zwaar teleur.


Koers 9 (1900m-1925m-1950m bandenstart) Montéprijzendraverij

Geertkeuze:

1) 8. Bizzy Tolli T
2) 4. Elma Alki
3) 9. Beat It
Outsiders: 7. Angie Meadow en 10. Paycheck

Toelichting:

Beat It zou normaal gezien de favoriet zijn. Hij is echter lang weg geweest en de rentreekoers op Alkmaar was ronduit slecht. Bizzy Tolli T was daarentegen ijzersterk de laatste drie keer onder het zadel.
Ik ben erg benieuwd naar Elma Alki die hier haar debuut maakt in het montégenre. Angie Meadow was goed in Drachten en Paycheck was de montésensatie van 2016.


Koers 10 (1900m-1925m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 4. Everglide Rapida
2) 9. Creme dela Creme
3) 5. Capital C
Outsider: 3. Donder Frejo

Toelichting:

Het is moeilijk kiezen tussen Creme dela Creme en Everglide Rapida. Ik heb een lichte voorkeur voor laaststgenoemde die hier een voorgift van 25 meter heeft.
Creme dela Creme bewees op Drachten dat ze ook uitstekend van achteraf gereden kan worden. Capital C en Donder Frejo zijn altijd gevaarlijk op gras.
Ze mogen nu vooraan beginnen, terwijl ze in Drachten nog meters goed moesten maken.


Koers 11 (1900m-1925m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 8. Fleur Europoort
2) 9. Eliot Charisma
3) 5. Guy Pomponne
Outsiders: 6. Fishermans Pride en 10. Sara Blue Lobell

Toelichting:

Een open koers. Fleur Europoort won in Drachten. Eliot Charisma is soms niet te belopen op gras. Guy Pomponne liep nog nooit op gras maar is, samen met Fishermans Pride, het snelste paard van het veld.
Een waarschuwing voor Sara Blue Lobell die hard kan vertrekken, maar in Drachten niet dravend rond kwam.

 


Veel plezier en succes met uw weddenschappen!

 


 

Uitslagen van de koersen te Drachten vrijdag 5 mei 2017

 

Tom Kooyman dubbelt met Giel van Camstra en Quito Besnot

Ook twee winnaars voor trainers Jan-Henk Janssen en Bryan Vader

Abrazzo D'Amour met geweldig eindschot naar zege in montékoers

C'est Ca en André Bakker van kop af niet te beschieten

 

 

 

 

Prognoses voor Drachten 5 mei 2017


Eerste start om 15:00

Startschot van het grasseizoen met 10 koersen in Drachten

Door: Geert Sprik


Koers 1 (2000m-2025m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 4. Eliot Charisma

2) 5. Geri Boko
3) 10. Capital C
Outsider: 3. Enrico Star

Toelichting:

De keuze tussen Geri Boko en Eliot Charisma is niet makkelijk. Eliot Charisma won vorig jaar drie koersen op gras.
Op 26 september van dat jaar klopte Eliot Charisma Geri Boko vrij eenvoudig. De trots van Marc de Jong krijgt dan ook licht de voorkeur boven Geri Boko, die de afgelopen maanden hele goede dingen liet zien op Wolvega.
Capital C liep twee nette koersen op het gras van Duindigt. Hier is de concurrentie wat minder sterk, maar het tweede band is uiteraard een groot nadeel. Enrico Star won vorig jaar in Emmeloord en was in 2015 derde in Drachten.

 

 

Koers 2 (2000m-2025m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 3. George Baldwin

2) 1. Hurricane BB
3) 7. Exigent Meadow
Outsider: 8. Giel van Camstra

Toelichting:

George Baldwin is het snelste paard van de koers. Of de ruin ook op het gras uit de voeten kan is de vraag. Hurricane BB heeft een mooie uitgangspositie en moet ver kunnen komen.
Exigent Meadow liep één keer op gras en toen werd ze derde na een slechte start. Giel van Camstra werd een paar weken geleden tweede in het Duitse Saarbrücken.

 

 

Koers 3 (2000m-2025m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 6. Devil in Disgise
2) 8. Candy Boko

3) 1. Broer Van Bremen
Outsider: 9. Chacha Blue

Toelichting:

Devil in Disgise won al vele koersen op gras. De ruin van Henk Hamming heeft nog net het eerste band. Candy Boko is goed begonnen aan het seizoen. In Groningen werd ze tweede.
Broer van Bremen werd slechts vier op Duindigt, maar dat was slechts een lengte echter winnaar Fakir Oldeson. Chacha Blue is de keuze van de rest.


Koers 4 (2000m-2025m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 2. Hoot Mon Amour

2) 8. Going To The Run
3) 9. Deerne BZ
Outsider: 6. Doutzen

Toelichting

Beginnerskoers. Ik zie wel wat in Hoot Mon Amour. Wordt op de site van stal Payday als een mogelijk kandidaat voor de (merrie)klassiekers omschreven. Ging vorig jaar echter nooit foutloos rond.
Going To The Run is dan een wat veiliger alternatief. Was elke keer in het geld en lijkt trouw. Ook Deerne BZ is constant, maar in de sterk bezette koersen in Wolvega kwam ze er niet aan te pas.
Doutzen liep ook twee keer in Wolvega en mag vooraan vertrekken.


Koers 5 (2000m-2025m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 5. Everglide Rapida
2) 1. Cyrus d'Alba

3) 6. Donder Frejo
Outsiders: 3. Flair JE en 7. Doctor Melfi

Toelichting:

Een goede bezette koers voor amateurs en amatrices. Everglide Rapida en Fred Handelaar zijn een gouden combinatie: ze wonnen drie van hun vier starts. Eén keer ging het mis door een galoppade.
De grootste concurrent komt misschien wel uit dezelfde stal. Cyrus d'Alba is namelijk bezig aan een uitstekend voorjaar. Claudine van Dam kan prima overweg met Donder Frejo.
Ze waren twee keer tweede in Alkmaar en op een goede dag is de ruin tot veel in staat. Doctor Melfi is een gevaarlijke outsider. Won in 2015 in Drachten. Flair JE verraste met een zege in Alkmaar.

 

Koers 6 (2000m-2025m-2050m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 7. Creme dela Creme

2) 2. Diola P
3) 8. Doc Holiday
Outsiders: 4. Future Boko en 6. Cryptonite

Toelichting:

Creme dela Creme gaat graag van kop af. Zo won ze vorig jaar een aantal maal erg sterk. Het tweede band is dus geen voordeel. Ook Diola P is van kop af zeer gevaarlijk, maar de merrie is nogal grillig.
Doc Holiday is een bewezen graspaard. Dat geldt ook voor Crytonite die 26 september 2016 in Joure voor het laatste liep en toen won. Future Boko lijkt niet in grootse doen, maar moet het startvoordeel uit kunnen buiten.

 

Koers 7 (2000m-2025m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 3. C'est Ca

2) 5. Come On Scott
3) 1. Dyanne Cunera
Outsiders: 2. Colonel Newport, en 6. Elliot River

Toelichting:

Een erg open aangelegenheid. Come on Scott viel zwaar tegen op Duindigt de laatste twee keer. Dit zou hem beter moeten liggen. C'est Ca kende vorig jaar een heel erg goed jaar. Op Wolvega was de merrie al heer erg snel.
Aan de vorm mankeert dus niets en dus is zij mijn winnaar. Dyanne Cunera moeten we niet uitvlakken. Erg goed op gras en ook in Duitsland liep ze helemaal niet verkeerd de laatste paar keren.
Colonel Newport is een vaste waarde in dit soort koersen. Elliot River is niet meer het veelbelovende paard van een aantal jaar geleden, maar kan ik dit soort koersen met de besten mee. Staat nog net in het eerste band.


Koers 8 (2800m-2825m-2850m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 3. Discovery's Wish
2) 2. Dylan Meadow
3) 10. Yonker Fanatic
Outsider: 1. Bando d'Havane

Toelichting:

Discovery's Wish was in dit soort koersen een vaste waarde vorig jaar. Dylan Meadow krijgt een voorgift van 25 meter en zal proberen uit de greep te blijven van de favoriet. Ook Bando d'Havane gaat dat proberen.
De moeilijke ruin ging vorig jaar vaak in de fout, maar won ook twee koersen. Yonker Fanatic is het beste paard van de koers, maar 50 meter goedmaken zal niet meevallen.


Koers 9 (2000m-2025m bandenstart) Montéprijzendraverij

Geertkeuze:

1) 7. Abrazzo d'Amour
2) 5.Bizzy Tolli T
3) 6. Paycheck
Outsider: 2. Burney Boshoeve

Toelichting:

Abrazzo d'Amour liep in Alkmaar een hele goede koers. Hij vloog na een matige start het hele veld voorbij. In de slotmeters moest hij dit bekopen en kon Bizzy Tolli T hem voorbij gaan.
Als Marloes Knopp op het juiste moment de aanval weet in te zetten kunnen de rollen nu omgedraaid worden. Paycheck won vorig jaar verrassend in Joure en Emmeloord.
Hij moet net als Abrazzo d'Amour 50 meter geven en dat is over 2 kilometer behoorlijk wat. Burney Boshoeve start vooraan en wordt gereden door de ervaren Angelique Batist.

 

Koers 10 (2000m-2025m bandenstart)

Geertkeuze:

1) 1. Ghislaine
2) 6. Criss Sandesman
3) 9. Dylan Meadow
Outsiders: 8. Zugababe

Toelichting:

We sluiten de meeting af met een ware puzzel. Vier paarden lijken er iets bovenuit te steken. Ghislaine kan goed beginnen, maar op Alkmaar liet ze het met nog een paar honderd meter te gaan helemaal zitten.
Op Groningen liep ze daarentegen naar een geweldige zege. De gevaarlijkste concurrenten moeten meters goedmaken. Arenne Loraine imponeerde vorig jaar een aantal keer op het gras en hetzelfde kan gezegd worden van El Salsa.
Criss Sandesman won in 2015 in Drachten en lijkt weer klaar voor een mooi grasseizoen.


Veel plezier en succes met uw weddenschappen!

 


Resultaten van de koersen te Joure maandag 26 september,

Diola P en Rosalie Janssen trekken aan langste eind in zinderende Finale

Yonker Fanatic en Bas Crebas stayeren over 3525 meter naar fraaie winst

Eerste koers, 1975 m:

1e

8

C'est Ca                 

J.T.S. Dekker                                                   

1.20,5

2e

5

Dyanne Cunera            

3e

2

Bingo Ricardo             

4e

1

Cause I Do               

Niet gestart:

         

Winnend 3,50  Pl. 1,50  2,20  2,40

Duo 24,60

Trio 137,50

Kwartet nvt

Tweede koers, 1975 m:

1e

2

Daimond SL               

N. Jongejans                                                     

1.21,4

2e

1

Sara Blue Lobell         

3e

5

Everglide Rapida         

4e

7

Diola P                  

Niet gestart:          

Winnend 7,80  Pl. 2,30  3,00  2,20

Duo 50,90

Trio 527,70

Kwartet nvt

Derde koers, 1975 m:

1e

9

Eliot Charisma           

M. de Jong                                                      

1.24,2

2e

7

Geri Boko                

3e

8

Exigent Meadow           

4e

4

Flambeau Boshoeve         

Niet gestart:    

     

Winnend 2,60  Pl. 1,30  1,90  1,30

Duo 13,30

Trio 35,50

Kwartet nvt

Vierde koers, 1975 m:

1e

4

Fleur Swagerman          

F.W. van der Blonk                                              

1.22,4

2e

1

El Nino                  

3e

6

Criss Sandesman          

4e

3

Fleur Europoort          

Niet gestart:          

Winnend 3,50  Pl. 1,80  3,00  3,50

Duo 36,40

Trio 565,70

Kwartet nvt

Vijfde koers, 1975 m:

1e

8

Gideon of Egypt          

D. Minnema                                                      

1.22,9

2e

6

Delta Rapida             

3e

3

Gigant Well              

4e

4

El Nina Frejo            

Niet gestart:        

 

Winnend 1,80  Pl. 1,30  2,10  2,50

Duo 9,00

Trio 103,90

Kwartet nvt

Zesde koers, 1975 m:

1e

2

Foppe H Twietel          

B.G.M. Vader                                                    

1,22,6

2e

6

Looks Valentine          

3e

1

Elpano                   

4e

4

Enrico Star              

Niet gestart:    

     

Winnend 3,20  Pl. 1,60  2,00  3,30

Duo 26,10

Trio 237,00

Kwartet nvt

Zevende koers, 3475 m:

1e

9

Yonker Fanatic           

B.J. Crebas                                                      

1.22,2

2e

7

Alonso Meadow            

3e

3

Discovery's Wish         

4e

6

Automatic Frisia         

Niet gestart: 5 Unique de Bellen  

               

Winnend 7,30  Pl. 1,80  1,60  1,30

Duo 25,80

Trio 56,60

Kwartet nvt

Achtste koers, 1975 m:

1e

4

Diola P                  

R.C.M. Janssen

1.21,4

2e

5

Broer van Bremen         

3e

6

C'est Ca                 

4e

8

Dyanne Cunera            

Niet gestart:          

Winnend 8,40  Pl. 2,40  2,30  1,30

Duo 45,30

Trio 171,70

Kwartet nvt

Negende koers, 1975 m:

1e

2

Cryptonite               

Dr. S.T. van der Galien                                         

1.22,7

2e

3

Future Boko              

3e

8

Coktail Oldeson          

4e

10

Doc Holiday              

Niet gestart:         

 

Winnend 5,40  Pl. 2,00  1,80  2,70

Duo 21,40

Trio 278,60

Kwartet nvt

Tiende koers, 1609 m:

1e

8

Blue Diamond              

A. de Wrede                                                     

1.18,9

2e

3

Estanzuela V             

3e

2

Daddy Cool               

4e

9

Arvid Boko               

Niet gestart:   

      

Winnend 8,40  Pl. 1,90  1,80  2,70

Duo 40,30

Trio 396,00

Kwartet nvt

Totalisatoromzet: € 123,585.76

 

 


Prognoses voor Joure maandag 26 september 2016

Eerste start om 13:30 uur!!

Tien prachtige kermiskoersen

Zeer gewilde Jouster stoeltjesklokken bieden garantie voor veel strijd

Door: Geert Sprik

 

  

Koers 1 (1975m-2000m bandenstart)

 

Geertkeuze:
1) 8. C'est Ca

2) 4. Bandito

3) 9. Colonel Newport

Outsider: 2. Bingo Ricardo

 

Toelichting:

Dit is de eerste serie voor kwalificatie voor plaatsing voor de finale (8e koers).

C'est Ca was weergaloos in de finale in Leek. Heeft hier weer een eerste kans. Bandito liep ook prima in Leek.
Kon er niet uit en had op de finish nog wel wat over. Colonel Newport is een bewezen waarde op het gras. Voor de verrassing noem ik Bingo Ricardo.
Kreeg in de finale in Leek een onmogelijk parcours voorgeschoteld. Heeft in het verleden mooie dingen laten zien. Mag vooraan beginnen.

 

 

Koers 2 (1975m-2000m bandenstart)


Geertkeuze:
1) 6. Broer van Bremen

2) 5. Everglide Rapida

3) 2. Daimond SL

Outsiders: 3. Doctor Melfi en 4. Cieta Select

 

Toelichting:

Dit is de tweede serie voor kwalificatie voor plaatsing voor de finale (8e koers).

Everglide Rapida was in Leek in een soortgelijke seriekoers de grote favoriet maar maakte weer eens een fout.
Dat deed de ruin de laatste keer in Groningen niet, maar na een koers aan kop liet ze het toen op het laatst helemaal zitten.
Heeft in zijn beste doen natuurlijk een eerste kans. Ik zie echter veel in Broer van Bremen. Laat vaak veel snelheid zien onderweg maar treft het bijna nooit met het koersverloop.
Als Marco Spin de ruin van Jaap Fikse op het juiste moment weet af te schieten, kan niemand hem kloppen. Daimond SL liep op Leek een prima koers achter Gideon of Egypt.
Heeft hier de luxe van het eerste band. Cieta Select is trouw en kan goed beginnen.  

Koers 3 (1975m-2000m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 9. Eliot Charisma
2) 7. Geri Boko

3) 8. Exigent Meadow

Outsider: 3. Freule Vryenesse

 

Toelichting:

Eliot Charisma moet achteraan beginnen, maar treft verder prima omstandigheden. De tegenstand is namelijk niet echt ervaren.
Ging tijdens de eerste meeting van Joure als een klok en won op sterke wijze na een perfecte rit van Marc de Jong.
Geri Boko verraste op 8 juli met een ijzersterk optreden op Joure. Na een parcours aan de buitenkant en een paar mispassen aan de start,
wist ze de beste Enrico Star op de knieën te krijgen. Exigent Meadow heeft nul koersen gelopen op het gras maar maakte de laatste twee keer een prima indruk op de baan van Groningen.
Heeft met Ruud Pools een ideale rijder. Eleanor Rigby is speciaal klaargestoomd voor deze meeting. In Groningen pakte de merrie de kop maar ging ze in de laatste bocht van de benen.

 

 

Koers 4 (1975m-2000m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 8. Arenne Loraine

2) 2. Helena Greenwood

3) 5. El Salsa

Outsiders: 1. El Nino, 6. Criss Sandesman en 9. Branco DF

 

Toelichting

Een koers met veel grasbaantoppers. Toch is Arenne Loraine de duidelijke favoriet. Liet op 8 juli geen spaan heel van de tegenstand.
Criss Sandesman werd toen ver achter de zoon van Sanatan Boko tweede. Helena Greenwood is een gecompliceerd paard.
Kan hard beginnen maar een foutje ligt bij haar altijd op de loer. El Salsa is een echte topper op gras. Won in Aduard.
El Nino won in Emmeloord en was op Joure derde achter Eliot Charisma. Heeft een mooi plekje in het eerste band. Branco DF mag je nooit uitvlakken. Was tweede in Aduard, Leek én Joure eerder dit grasseizoen.

 

 

Koers 5 (1975m-2000m bandenstart)


Geertkeuze:
1) 8. Gideon of Egypt

2) 5. Fishermans Pride

3) 6. Delta Rapida

Outsider: 7. Ebony Twigs

 

Toelichting:

Gideon of Egypt is hier uiteraard de blikvanger. Maar..... op 8 juli ging het mis in Joure. De laatste vier keer leek de vosruin zijn leven echter voorgoed verbeterd te hebben.
De baan zal vandaag vrij droog en hard zijn, wat in het voordeel van Gideon zou moeten zijn. Fishermans Pride is ook al niet echt betrouwbaar.
Maakte op Leek onderweg ook een aantal rare sprongen. Heeft echter snelheid genoeg. Delta Rapida was de beste in Emmeloord en Hilversum.
Ebony Twigs was vorig jaar tweede in Joure en op 8 juli dit jaar vierde in Joure. Is in goeden doen getuige haar twee derde plaatsen in Groningen.

 

 

Koers 6 (1975m-2000m bandenstart)

Geertkeuze:
1) 4. Enrico Star

2) 7. Fernando

3) 5. Final Magic

Outsider: 2. Foppe H Twietel

 

Toelichting:

Enrico Star maakt nog wel eens een fout. Treft hier echter een mooie koers. Fernado is een kwaaie tegenstander. Loopt vooral op Alkmaar erg goed.
Final Magic was op 8 juli knap derde achter Arenne Loraine. Foppe Twietel won in Leek. Toen bleef de ruin van Bryan van Vader, in een overigens niet al te sterk bezette koers, van kop af het hele veld voor.

 

 

Koers 7 (3475m-3500m-3525m bandenstart)


Geertkeuze:
1) 3. Discovery's Wish
2) 6. Automatic Frisia

3) 7. Alonso Meadow

Outsiders: 1. Celtic Boko, 2. Chubby Bobber, 9. Yonker Fanatic en 10. Quito Besnot

 

Toelichting:

Een geweldig sterk bezette koers. Discovery's Wish is het te kloppen paard. Won eenvoudig in Leek. Automatic Frisia is op een goede dag supersterk.
Won vijf jaar geleden al twee maal in Joure. Alonso Meadow is ook nog lang niet versleten. Werd op Leek tweede, vlak achter winnaar Automatic Frisia.
Stal de Vlieger heeft met Chubby Bobber en Celtic Boko twee paarden die er meteen goed in komen te liggen en dan minstens een plaats moeten kunnen belopen.
Quito Besnot was in juli de beste in Joure. Bleef toen onder andere Discovery's Wish en Yonker Fanatic voor....

 

 

Koers 8 (1975m-2000m bandenstart)


Dit is een finale. De eerste vijf aankomenden van de koersen 1 en 2 plaatsen zich hiervoor.

 

 

Koers 9 (1975m-2000m bandenstart)

 

Geertkeuze:

1) 4. Carbona As

2) 5. Attila

3) 10. Doc Holiday

Outsiders: 1. Chiquita GS, 2. Cryptonite en 8. Coktail Oldeson

Toelichting:

Carbona As was imponerend in Leek. Krijgt het nu aan de stok met kortebaner Attila die in het verleden al eens vierde, derde, tweede én eerste was in Joure.
Kan van kop af ver komen dus. Doc Holiday is een klasbak die op alle grasbanen uit de voeten kan. Chiquita GS werd slim gereden op Leek.
Een plaats lijkt ook hier het maximaal haalbare. Cryptonite liep een uitstekende generale op de baan van Groningen en Coktail Oldeson gaat op pad met de amateurkampioen.

 

 

 

Koers 10 (1609m start op de vlag)

 

Geertkeuze:

1) 5. Fakir Oldeson

2) 6. Cereste

3) 3. Estanzuela V

Outsider: 10. Cora van Tora

Toelichting:

Let op, dit is een sprintkoers met een start op de vlag waarbij de eerste vijf paarden het eerste gelid hebben. Dat betekent dat Fakir Oldeson helemaal aan de buitenkant mag beginnen.
Is op papier het beste paard van het veld. Cereste had op 8 juli niets in te brengen tegen Donate Groenhof maar werd keurig tweede in die sprintkoers.
Dat deed ze overigens met een grote fout onderweg! Estanzuela V pakte die dag brutaal de kop maar sprong onderweg zomaar weg.
Cora van Tora viel in die koers ook op. Maakte een terreinkostende fout, kwam sterk als tweede binnen maar werd na afloop alsnog uitgeschakeld.

  

Veel plezier, succes met uw weddenschappen en tot volgend seizoen!


 

Uitslagen van de koersen te Leek woensdag 31 augustus,

C'est Ca en Willem Brouwer zegevieren in finale van de Leekster Tak

Dennis Minnema boekt dubbel met zeges Gideon of Egypt en Discovery's Wish   

Eline Janssen verrast met fraaie zege Carbona As

Eerste koers, 2200 m:

1e

2

Foppe H Twietel          

B.G.M. Vader                                                    

1.25,3

2e

1

Eyegloss                 

3e

6

Geri Boko                 

4e

3

            

Niet gestart: 8 Estellakingsdeep                  

Winnend 9,10  Pl. 2,80  3,00 

Duo 78,00

Trio 545,90

Tweede koers, 2200 m:

1e

1

Donder Frejo             

F. de Zoete                                                      

1.24,1

2e

6

Chiquita GS              

3e

3

Cieta Select             

4e

2

         

Niet gestart:          

Winnend 6,10  Pl. 3,00  4,20

Duo 54,60

Trio 250,80

Derde koers, 2200 m:

1e

5

Creme dela Creme         

M.C. Blankendaal                                                

1.25,5

2e

1

Devil in Disgise         

3e

6

C'est Ca                 

4e

7

Celtic Boko              

Niet gestart: 8 Zoey ter Sype                      

Winnend 6,70  Pl. 2,50  1,80  2,20

Duo 39,90

Trio 156,30

Vierde koers, 2200 m:

1e

1

Gideon of Egypt          

D. Minnema                                                      

1.25,1

2e

8

Daimond SL               

3e

3

Fishermans Pride         

4e

6

Fleur Europoort          

Niet gestart:          

Winnend 2,30  Pl. 1,40  2,20  1,40

Duo 19,70

Trio 74,20

Vijfde koers, 2200 m:

1e

6

Angie Meadow             

Mw. A.M.J. Batist                                               

1.21,2

2e

5

Woody Woodpecker         

3e

9

Quiby des Caillons       

4e

7

Paycheck                 

Niet gestart:          

Winnend 7,60  Pl. 2,10  5,20  1,60

Duo 155,00

Trio 744,10

Zesde koers, 2200 m:

1e

6

Arenne Loraine           

D. den Dubbelden                                                

1.22,0

2e

8

Branco DF                

3e

4

Franka Steenwijk         

4e

1

El Nino                   

Niet gestart:          

Winnend 4,70  Pl. 2,50  2,40  1,40

Duo 45,90

Trio 103,50

Zevende koers, 2200 m:

1e

8

C'est Ca                 

W.M.J. Brouwer                                                  

1.24,7

2e

3

Cieta Select             

3e

2

Chiquita GS              

4e

9

Celtic Boko              

Niet gestart: 4 Non Runner  5 Non Runner     

Winnend 3,70  Pl. 1,80  1,90  2,00

Duo 22,50

Trio 166,10

Achtste koers, 2800 m:

1e

6

Discovery's Wish         

D. Minnema                                                      

1.23,8

2e

4

Bwino EMC                

3e

2

Colonel Newport          

4e

3

Axel Cartouche           

Niet gestart:          

Winnend 1,70  Pl. 1,20  1,40  1,40

Duo 7,00

Trio 24,50

Negende koers, 2200 m:

1e

2

Carbona As               

Mw. H.M. Janssen                                                

1.22,8

2e

3

Dylan Meadow             

3e

1

Dexter                    

4e

9

Beautheun Lion           

Niet gestart:          

Winnend 17,90  Pl. 2,10  1,60  4,50

Duo 59,00

Trio 953,00

Tiende koers, 2200 m:

1e

5

Automatic Frisia         

Dr. S.T. van der Galien                                          

1.20,4

2e

6

Alonso Meadow            

3e

3

Ugh la Chesnaie          

4e

4

Sierra Angel             

Niet gestart:          

Winnend 5,00  Pl. 5,30  2,40  9,30

Duo 65,70

Trio 939,10

Totalisatoromzet: €36.439,5

 

 


Prognoses voor Leek woensdag 31 augustus

Eerste start om 16:00

Strijd om Leekster Tak hoogtepunt van geweldige meeting in Leek 

 

Door: Geert Sprik 

1                HDRV Drachten-prijs (Trio Poolgarantie 1.500 euro)                        16:00   uur

Prijzendraverij. Winsom tot € 2.200. (g.l.s.)                                                                          
 
Prijzen:  (         500         250        120        80         50               )   + 10 procent fokpremie

Startnr   regno      Naam paard          Belastbare Werkelijke            Record          Afstand        Huidig jaar paard    Rijder

                                                   Winsom   Winsom                          Winsom   star  ove

 1    NL110291  Eyegloss                                 450          450  1.20,2A    2200         450   5     0  J.P. Kloppenburg                    

 2    NL120075  Foppe H Twietel                      805          805  1.17,8A    2200         805  11     0  B.G.M. Vader                            

 3    NL110003  El Nina Frejo                           930          930  1.21,3A    2200         760   7     0  P. van Ooijen                            

 4    D090096  Cerberus                               1.100          500  1.20,0A    2200            0   1     0  S. Woudstra                             

 5    NL120185  Flair JE                                 1.250       1.250  1.17,9A    2200         790  13     0  E. Kruis                                       

 6    NL130050  Geri Boko                              1.280       1.280  1.19,0A    2200       1.280  15     2  Mw. M.K. Klooster-van der
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 7    NL110219  Eliot Charisma                      1.640       1.640  1.19,1A    2225       1.540   5     2  M. de Jong                               

 8    NL110150  Estellakingsdeep                   1.875       1.875  1.17,7A    2225         225   7     0  J. Westenbrink                        

 9    S100020   Delta Rapida                         2.150       2.150  1.18,5A    2225       1.385   8     2  R.L. Pools                                 

10   D090066  Looks Valentine                    2.190       2.190  1.18,5A    2225         975   8     0  M.A. Pools    

Geertkeuze:
1) 7. Eliot Chraisma
2) 9. Delta Rapida

3) 5. Flair JE

Outsiders: 4. Cerberus en 6. Geri Boko 

Toelichting:

Eliot Charisma liep de laatste keer uitstekend en kwam maar een meter tekort voor de winst. Hij werd echter
verslagen door de 25 meter achter hem begonnen Delta Rapida. Die gaat nu van gelijk af en is dus de logische
favoriet. Geri Boko won in Joure. Deed hierna weinig meer. Wat Flair JE de laatste keer toonde was groots.
Na een stilstaande startfout kwam de merrie nog terug naar plaats drie. Cerberus won vorig jaar in Leek.
Voor de avontuurlijke wedder.
                           

2                N.A.C. / Timmer en Onderhoudsbedrijf Jannes Pater                     16:25   uur

Prijzendraverij. Winsom tot € 8.000. Voor amateurrijders (m/v) (1e serie)                                               
 
Prijzen:  (         500         250        120        80         50               )   + 10 procent fokpremie

Startnr   regno      Naam paard          Belastbare Werkelijke            Record          Afstand        Huidig jaar paard    Rijder

                                                   Winsom   Winsom                          Winsom   star  ove

 1    NL100197  Donder Frejo                         3.340       3.340  1.18,3A    2200         960   8     1  F. de Zoete                               

 2    D100094  Sara Blue Lobell                    3.600       3.600  1.19,1A    2200         290  12     0  Mw. G. Posthumus  
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 3    NL090187  Cieta Select                           5.530       5.530  1.17,5A    2225       2.540  13     2  Mw. S. Stolker                         

 4    NL100314  Doctor Melfi                          5.760       5.760  1.19,0A    2225       1.590   9     1  N. Post                                       

 5    S110024   Everglide Rapida                   6.085       6.085  1.17,5A    2225       3.150  10     5  F.L. Handelaar                          

 6    NL090014  Chiquita GS                          7.570       7.570  1.16,5A    2225       1.420  16     1  Mw. A. Gorter                          

 7    NL080482  Baby Blue                             7.934       7.934  1.16,3A    2225       1.860  22     0  J.G.J. Maurix                             

 8    S080017   Burney Boshoeve                  7.962       7.962  1.16,9A    2225       1.000   3     2  Mw. H. Tjalsma   

Geertkeuze:
1) 1. Donder Frejo
2) 5. Everglide Rapida

3) 3. Cieta Select

Outsiders: 4. Doctor Melfi en 8. Burney Boshoeve

 Toelichting:

Dit is de eerste serie voor kwalificatie voor de finale (7e koers).
Everglide Rapida zal hier ongetwijfeld de favoriet van het spelend publiek zijn. Ik heb echter hoge verwachtingen
van Donder Frejo. Heeft wel een goede start nodig. Die start is bij Cieta Select nooit een probleem. Zal na een
paar honderd meter de voorste twee al wel bij hebben gehaald. Doctor Melfi en Burney Boshoeve zijn goede
graspaarden. De laatste won in Hilversum en was vorig jaar derde in Leek. Kan als kortebaner goed draaien in het band.
                    

3                N.A.C. / Cafetaria de Schans Nietap-prijs                                         16:50   uur

Prijzendraverij. Winsom vanaf € 8.000 tot € 18.000. Voor amateurrijders (m/v) (2e serie)                              
 
Prijzen:  (         500         250        120        80         50               )   + 10 procent fokpremie

Startnr   regno      Naam paard          Belastbare Werkelijke            Record          Afstand        Huidig jaar paard    Rijder

                                                   Winsom   Winsom                          Winsom   star  ove

 1    NL100306  Devil in Disgise                     8.355       8.355  1.18,0A    2200       2.245   9     4  Mw. E. Pierrot                          

 2    NL110262  Ellageny                                9.025       9.025  1.16,6A    2200       3.820  16     3  F.L. Handelaar                          

 3    D100076  Love is in the air                   9.205       1.820  1.16,4A    2200         120   3     0  C.J.G. Kramer                          

 4    NL080493  Bingo Ricardo                       9.345       9.345  1.16,7A    2200       3.585  10     1  Dr. S.T. van der Galien            

 5    NL090371  Creme dela Creme                10.410      10.410  1.16,4A    2200       1.735  12     2  M.C. Blankendaal         
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------       

 6    D090013  C'est Ca                               15.073      13.165  1.16,0A    2225       2.035  11     1  W.M.J. Brouwer                       

 7    NL090032  Celtic Boko                          15.140      15.140  1.16,2A    2225       3.965  19     2  Mw. S. Stolker                         

 8    NL060349  Zoey ter Sype                      15.735      15.735  1.15,5A    2225         705   8     0  Mw. P. Koopmans                   

 9    NL090238  Calistokingsdeep                 16.261      17.840  1.14,6A    2225       1.590  13     0  Mw. H.F. Hofstra      

Geertkeuze:
1) 1. Devil in Disgise
2) 5. Creme dela Creme

3) 2. Ellageny

Outsiders: 6. C'est Ca en 7. Celtic Boko

Toelichting:

Dit is de tweede serie voor kwalificatie voor de finale (7e koers).

Ook dit is weer een sterk bezette, open koers. Devil in Disgise is in topvorm en won bovendien vorig jaar in Leek.
Kan dus uit de voeten op het krappe baantje. Treft echter sterke tegenstand. Zo gaat er natuurlijk een grote
roep vanuit Ellageny die hier gereden wordt door de amateurkampioen. Liep twee keer eerder op gras. Een start
op Joure mislukte maar bij een start een paar weken terug in het Duitse Hooksiel werd ze tweede.
Creme dela Creme gaat graag van kop af. Maakte het op 20 juli sterk af maar dat doet ze niet altijd.
C'est Ca en Celtic Boko hebben het tweede band en met de klasbakken in het eerste band zullen ze het niet makkelijk gaan krijgen.

 

4                GCC Almere / Divoza Horse World-prijs                                           17:15   uur

Prijzendraverij. Winsom tot € 3.600. (g.l.s.)                                                                          
 
Prijzen:  (         500         250        120        80         50               )   + 10 procent fokpremie

Startnr   regno      Naam paard          Belastbare Werkelijke            Record          Afstand        Huidig jaar paard    Rijder

                                                   Winsom   Winsom                          Winsom   star  ove

 1    NL130127  Gideon of Egypt                    1.650       1.650  1.16,6A    2200       1.650  12     2  D. Minnema                              

 2    NL120124  Foutje Zes HB                       1.665       1.665  1.17,7A    2200       1.665  12     1  D.J. Hof                                      

 3    NL120085  Fishermans Pride                  1.730       1.730  1.18,8A    2200       1.190  15     1  R.T. de Vlieger                         

 4    NL110199  Enrico Star                            1.790       1.790  1.18,4A    2200         870   8     1  R.L. Pools       
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------     

 5    NL110075  El Salsa                                 2.500       2.500  1.18,1A    2225       2.500  13     2  W.C. Steur                                

 6    NL120155  Fleur Europoort                    2.690       2.690  1.18,8A    2225         825   9     1  B.G.M. Vader                            

 7    NL090192  Cool Craft                             2.770       2.770  1.18,0A    2225       1.070  11     0  J.P. Kloppenburg                    

 8    NL100307  Daimond SL                          3.105       3.105  1.19,6A    2225         980  10     0  N. Jongejans        

Geertkeuze:
1) 1. Gideon of Egypt
2) 4. Enrico Star
3) 5. El Salsa

Outsider: 3. Fishermans Pride

Toelichting

Wie houdt er de juiste gangen onder in deze koers? Dat lijkt de hamvraag, want de meeste van de favorieten hier
maken nog wel eens een foutje. Dat deed Gideon of Egypt de laatste twee keer niet. Ze won zelfs verrassend op de
sintelbaan van Groningen en klopte daarvoor de beste Golden Avenue. Enrico Star is een echt graspaard.
Mag vooraan beginnen. Ook Fishermans Pride heeft een voorgift. Op 17 augustus maakte de ruin daar handig gebruik van
maar aan kop sprong ze zomaar weg. Is snel genoeg. El Salsa leek de laatste keer op weg naar minimaal een
trioklassering maar versprong zich in de laatste bocht.


                   

5                Yorki van Bremen-prijs                                                                    17:40   uur

Montéprijzendraverij. (g.l.s.)                                                                                         
 
Prijzen:  (         500         250        120        80         50               )   + 10 procent fokpremie

Startnr   regno      Naam paard          Belastbare Werkelijke            Record          Afstand        Huidig jaar paard    Rijder

                                                   Winsom   Winsom                          Winsom   star  ove

 1    NL100328  Daddy Cool                           5.361       6.200  1.17,6A    2200         700  12     1  Mw. B. Sprengers                   

 2    F110099   Bando d'Havane                    7.070       7.070  1.18,3A    2200       1.250  12     1  D. den Dubbelden                   

 3    NL120048  Fiona Stardust                      9.924      13.673  1.15,9A    2200       1.020  11     1  Mw. W. Bandstra                     

 4    D100017  Donovan Norg                     10.080       1.025  1.15,7A    2200           55   4     0  Mw. S. de Vries                        

 5    NL040012  Woody Woodpecker             12.645      12.645  1.17,0A    2200         960   9     0  Mw. C.P. Timmer                    

 6    NL070326  Angie Meadow                     16.310      16.310  1.13,4A    2200         810  15     0  Mw. A.M.J. Batist        
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 7    D040237  Paycheck                             39.740      15.680  1.14,6A    2225       1.295   8     2  Mw. I.V.R. Janssen-Boelens 

 8    NL060129  Zahier Charisma                  52.250      52.250  1.14,8A    2225       1.945  12     0  Mw. L.C. Vethaak                    

 9    F040110   Quiby des Caillons             477.610    477.610  1.11,6A    2225         330   6     0  Mw. L. Hamming       

Geertkeuze:
1) 7. Paycheck
2) 9. Quiby des Caillons
3) 6. Angie Meadow

Outsider: 2. Bando d'Havane

Toelichting:

Om Paycheck kunnen we inmmidels niet meer heen. Won in Emmeloord en Joure. De tegenstand lijkt nu
zelfs iets minder sterk. Quiby des Caillons werd tweede in Alkmaar. Won in vervlogen tijden koersen in
zowel monté als attelé op de grote banen in Frankrijk. Angie Meadow blijkt goed bereden te kunnen worden.
Van Bando d'Hanvane weten we dat niet. Als hij zijn grote hoofd goed bij het werk weet te houden is het een gevaarlijke klant.


             

6                Personeelsadviesbureau Lap Leek-prijs                                           18:05   uur

Prijzendraverij. Winsom tot € 5.000. (g.l.s.)                                                                           
 
Prijzen:  (         500         250        120        80         50               )   + 10 procent fokpremie

Startnr   regno      Naam paard          Belastbare Werkelijke            Record          Afstand        Huidig jaar paard    Rijder

                                                   Winsom   Winsom                          Winsom   star  ove

 1    NL110029  El Nino                                  2.175       2.175  1.21,4A    2200       1.275  10     2  Mw. M.K. Klooster-van der

 2    NL120249  Final Magic                           2.175       2.175  1.19,0A    2200         600   5     0  J. Westenbrink                        

 3    NL100201  Danie ter Sype                       2.355       2.355  1.20,1A    2200       1.965  11     1  Mw. M.E. Sloof   
  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 4    NL120072  Franka Steenwijk                   3.745       3.745  1.15,5A    2225       3.295  10     1  A. Bakker                                  

 5    NL090310  Criss Sandesman                  4.275       4.275  1.20,9A    2225       1.535  13     1  C.L.B.M. van der Sman           

 6    NL070570  Arenne Loraine                     4.380       3.975  1.16,5A    2225       1.300   5     2  D. den Dubbelden                   

 7    NL080250  Borka Ling                            4.585       4.585  1.16,0A    2225         440   9     0  P.L.E. Wortel                             

 8    NL080367  Branco DF                             4.670       4.670  1.16,2A    2225         650   6     0  A. de Wrede                             


Geertkeuze:
1) 4. Franka Steenwijk
2) 1. El Nino
3) 6. Arenne Loraine

Outsiders: 2. Final Magic en 5. Criss Sandesman 

Toelichting:

Van Franka Steenwijk heb ik een hoge pet op. Sprong jammerlijk in de beginfase de laatste keer in Emmeloord.
El Nino won in Emmeloord. Kreeg toen Criss Sandesman na een lange aanval vrij eenvoudig op de knieën.
Die laatste liep toen ook erg sterk. Arenne Loraine is goed bezig. Won in Joure en Hilversum, banen die enigszins
vergelijkbaar zijn met die van Leek. Final Magic kan met een goede start in het trio lopen. 

7                N.A.C. Leekster Tak Finale                                                              18:30   uur

Prijzendraverij. Winsom tot € 18.000. Voor amateurrijders (m/v)                                                      
 
Prijzen:  (         600         300        145        95         60               )   + 10 procent fokpremie

Startnr   regno      Naam paard          Belastbare Werkelijke            Record          Afstand        Huidig jaar paard    RijderDit is de finale van de Leekster Tak. De eerste vijf aankomenden van de koersen twee en drie plaatsen zich hiervoor.                        

8                Fitclub Rodenburg / Sikko Cazemier-prijs                                        18:55   uur

Prijzendraverij. Winsom tot € 40.000. (g.l.s.)                                                                         
 
Prijzen:  (         500         250        120        80         50               )   + 10 procent fokpremie

Startnr   regno      Naam paard          Belastbare Werkelijke            Record          Afstand        Huidig jaar paard    Rijder

                                                   Winsom   Winsom                          Winsom   star  ove

 1    NL060463  Zugababe                            13.190      13.190  1.17,0A    2800       1.770  12     1  N. Jongejans                            

 2    NL090246  Colonel Newport                  16.601      17.055  1.15,0A    2800       2.585  11     1  E. Kruis                                      

 3    NL070069  Axel Cartouche                    17.425      18.055  1.15,9A    2800       1.365  15     1  Mw. D. Pennekamp                

 4    NL080306  Bwino EMC                          18.183      12.213  1.15,7A    2800       2.165   9     1  J.T. de Jong                             

 5    NL090021  Chubby Bobber                   18.665      18.665  1.15,4A    2800       2.035  17     0  R.T. de Vlieger                         

 6    NL100171  Discovery's Wish                 19.116      19.618  1.15,7A    2800       4.470  14     3  D. Minnema              
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------       

 7    NL110051  Elliott River                         21.704      31.100  1.14,6A    2825       3.215  15     0  B.J. Crebas                               

 8    F090008   Voronoff des Pins                27.585      27.585  1.16,5A    2825       3.935  21     1  Dr. S.T. van der Galien      

Geertkeuze:

1) 6. Discovery's Wish
2) 5. Chubby Bobber
3) 2. Colonel Newport

Outsider: 4. Bwino EMC

Toelichting:

Stayerskoers, met helaas maar weinig paarden. Discovery's Wish is de blikvanger. Geen zekerheidje voor de winst,
maar loopt elke keer goed. Chubby Bobber was de laatste keer razendsnel in Emmeloord. Colonel Newort en
Bwino EMC werden de laatste keer twee en drie achter de ongenaakbare Co Swagerman. Elliot River is een gevaarlijke
outsider met de trainer in de sulky.


     

9                Administratiekantoor Joop Visser-prijs                                           19:20   uur

Prijzendraverij. Winsom tot € 30.000. (g.l.s.)                                                                       
 
Prijzen:  (         500         250        120        80         50               )   + 10 procent fokpremie

Startnr   regno      Naam paard          Belastbare Werkelijke            Record          Afstand        Huidig jaar paard    Rijder

                                                   Winsom   Winsom                          Winsom   star  ove

 1    NL100081  Dexter                                   6.880       6.880  1.16,5A    2200         215  13     0  D. den Dubbelden                   

 2    D110035  Carbona As                           8.100       8.100  1.14,9A    2200       1.250   7     0  Mw. H.M. Janssen                  

 3    NL100039  Dylan Meadow                     12.952      12.952  1.15,8A    2200       2.167  14     2  D. Brouwer                               

 4    NL090221  Coktail Oldeson                   13.363      13.363  1.17,0A    2200       2.458  17     1  Mw. D. Pennekamp                

 5    D100104  Doc Holiday                         14.402       1.450  1.16,0A    2200         500   1     1  Mw. B. Sprengers     
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 6    F110103   Bandito                                 9.590       9.590  1.16,2A    2225         820   5     0  B.J. Crebas                               

 7    NL090116  Candy Boko                         10.090      10.210  1.14,9A    2225       6.040  14     6  J.A.H.M. Voorn                         

 8    NL080290  Bolivia Charisma                 10.185      10.185  1.16,8A    2225         100   7     0  L. de Vries                               

 9    NL080230  Beautheun Lion                   20.015      20.015  1.16,1A    2225       4.320  19     3  M. Spin                                      

10   S070003   Naomi di Quattro                 20.773      20.773  1.15,3A    2225         112   1     0  Mw. D. Paling      

Geertkeuze:

1) 7. Candy Boko

2) 3. Dylan Meadow
3) 9. Beautheun Lion

Outsiders: 4. Coktail Oldeson, 5. Doc Holiday en 6. Bandito

Toelichting:

De zegereeks van Candy Boko kwam de laatste keer tot een eind. Na een onmogelijke parcours en een korte fout viel ze in
de slotfase terug. Hier wacht eerherstel. De klus is echter niet eenvoudig. Dylan Meadow loopt in Groningen sterk.
Treft het hier. Beautheun Lion is in topvorm. Klopte in Drensteinfurt onder andere Come on Scott.
Coktail Oldeson is een goed paard. Krijgt meters voor. Doc Holiday werd op 20 juli slim gereden door Bo Sprengers en
ging binnendoor na een schitterende overwinning. De Franse ruin Bandito is misschien wel het snelste paard van het veld.
Heeft echter weinig ervaring op gras.

                    

10              Berghof Waterbehandeling Leek-prijs                                              19:45   uur

Prijzendraverij. (g.l.s.)                                                                                               

  Prijzen:  (         500         250        120        80         50               )   + 10 procent fokpremie

Startnr   regno      Naam paard          Belastbare Werkelijke            Record          Afstand        Huidig jaar paard    Rijder

                                                   Winsom   Winsom                          Winsom   star  ove

 1    NL040034  Wammes                              19.625      19.625  1.15,3A    2200         640   8     0  W.C. Steur                                

 2    NL090368  Come on Scott                     20.565      20.565  1.15,5A    2200       3.480  11     3  D. Minnema                              

 3    F080127   Ugh la Chesnaie                  25.345      25.345  1.16,5A    2200       1.110  12     0  L. de Vries                               

 4    D030112  Sierra Angel                         32.095      25.545  1.15,8A    2200       2.015  16     1  R.T. de Vlieger                         

 5    D070018  Automatic Frisia                  45.841      14.500  1.16,0A    2200         720  10     0  Dr. S.T. van der Galien            

 6    NL070265  Alonso Meadow                   47.485      47.485  1.14,2A    2200       3.505  13     1  D.J. Hof                
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 7    NL050316  Yos JE                                 55.365      55.365  1.13,6A    2225       2.060   9     0  R.L. Pools                                 

 8    D050109  Yonker Fanatic                    81.677      81.677  1.12,4A    2225       3.360  16     2  B.J. Crebas                               

 9    F040084   Quito Besnot                     189.725    189.725  1.14,2      2225       3.530  11     2  A. Bakker                                  

Geertkeuze: